Tästä ei kesäillanvietto parane! Isä vei meidät syömään viime viikolla Oulun fiineimpään ravintolaan Uleåborg 1881:seen (tuttavallisemmin Uleåborgiin) nauttimaan aivan uskomattoman a la carte listan antimista. Samana iltana päästiin käyttämään myös joululahjaksi saadut liput Rotuaari Piknikkiin, jossa esiintyi Jukka Poika, Haloo Helsinki ja Cheek (Btw. Cheek oli yllättävän hyvä, en ois uskonu!) Sää ei olisi voinut osua paremmin kohdalleen - lämpöä riitti puoleen yöhön asti niin, että meikätyttökin tarkeni hilipasta sortseissa menemään. Keikkojen välissä pistäydyttiin toisessa Oulun fiineimmistä ravintoloista, Hesburgerissa vetämässä ähkyjätskit ja nuggetit ja toisessa välissä myös Viinibaari Voxissa maistelemassa makiaa skumppaa ja maukkaita juustoja :) Tungos oli kohta kova niin meikän mahassa kuin keikoillakin, mutta se ei kenenkään (varsinkaan sen Cheekin keikalla vieressä nuokkuvan pubiruusun, joka piti mua kamerajalustana) menoa haitannut! Just rento meininki! Hahaa, oli kyllä aivan huippu ilta! ♥
Uleåborg 1881: sen ravintoloitsijat ovat vanginneet ravintolansa sielun seuraavaan tervetulotekstiinsä:
Ravintola Uleåborg 1881 on vuodesta 2003 alkaen kulkenut
globaalin gastronomian pyöröovista unohtamatta makuja, jotka ovat
Perämerenrannoille kotiutuneet ja muuttuneet osaksi alueen identiteettiä jo
paljon paljon ennen kuin haaveilimme puhuvamme noilla langattomilla
taskuunmahtuvilla laitteilla.
Tekemisissämme emme ole puritaanisesti tuijotelleet vain
oman maan mansikoita vaan olemme myös maistaneet muun maailman mustikoita, ja
todenneet että manner-eurooppalainen pitkät perinteet omaava jalo keittämisen taito
ja pohjoisskandinaavinen makumaailma olkoon kompassinamme kun purjehdimme
reseptien valtamerillä.
Kotisatamaan on ollut aina mukava palata; vastaan ovat
leijailleet upeat tuoksut, ja turvallisuuden tunne. Se kun olemme havainneet ja ymmärtäneet että
perinteet eivät ole meille itseisarvo vaan ne ovat meissä läsnä, on antanut
meille hyvän fiiliksen ja varmuuden.
Vaikka maailma muuttuu, 2000 -luvun kesinä pohjoisen yöt
ovat edelleen valoisat, ja intensiiviset maut jotka syntyvät metsissä,
pelloilla ja vesissä löytävät sadonkorjuun jälkeen paikkansa makujen palapeliin
kuten makasiiniemme rakentamisvuonna 1881. Edellämainittuna vuotena
hirsirakentamisen ammattilaiset kaiversivat
puumerkkinsä makasiiniemme hirsiin työnsä takeeksi, samoin mekin tänä
päivänä koemme että tekemisellä täytyy olla allekirjoitus ja kasvot.
Jos et vielä oo käyny naatiskelemassa näistä eväistä niin tämän tekstin ja seuraavien kuvien jälkeen viimeistään! ;)
Sherryviinietikalla marinoitua lohta, raparperipikkelssiä
miedolla chilillä, tuorekurkkusalaattia
Carpaccio poronfileestä, rucolaa, pinjansiemeniä ja
parmesanjuustoa, savumajoneesia
Paistettua Black Angus -härän sisäfileetä, tryffelillä
maustettua herkkusienipyreetä, lämmin salaatti varhaisperunasta ja
vihanneksista
Kirsikka-pähkinäcrumble, rakuunajäätelöä, kirsikkasiirappia
Valkosuklaapannacotta,
mansikat a`la Romanov
Larsin kanssa näytetään meleko tyytyväisiltä asiakkailta;) Voiko tuota muuta olla, kun palvelu on ykkösluokkaista ja täydellisen pääruuankin loihti meille ravintolan huippukokki - meidän hyvä ystävä Harri ;)
Komia Jonttu-isoveli ♥
Auringonlasku oli ihana Voxin patiolla!
Voi ois niin paljon kerrottavaa ja näytettävää ja kovalevy pursuilee valokuvista!
till next time ;)
Iina
Iina
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti