lauantai 9. maaliskuuta 2013

TAVOITTEENA KAUPPAKORKEA?


On tullut aika keväästä jolloin yhteishaku jatko-opiskelupaikkoihin on käsillä! Olen luvannutkin täällä kertoa  jossain vaiheessa opiskeluistani Oulun Yliopistossa taloustieteiden tiedekunnassa, ja nyt olisikin oiva hetki vähän mainostaa meidän tiedekuntaa, mutta sitäkin enempi meidän ainejärjestöä Finanssia!

Jos tavoitteenasi on tänä vuonna päästä sisään Oulun Yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä, on Finanssin valmennuskurssi hyvä keino saada konkreettinen startti pääsykoelukuihin sekä todellista motivaatiota. Minä en olisi koskaan päässyt lukiosta suoraan opiskelemaan, jos en olisi käynyt valmennuskurssia. Kerta kaikkiaan motivaatio kevään viimeisten kirjoitusten jälkeen oli aivan nollassa. Onneksi äidit tietävät joskus paremmin kuin me lapset itse, mitä tarvitsemme ja haluamme ja mun äiti melkeimpä pakotti mut valmennuskurssille kun tiesi että tulisin katumaan jos en ois menny. Ja näin jälkeenpäin mietittynä en ois kyllä kestäny varmaan sitä välivuotta, kun olin jo keväällä silloiseen työpaikkaanikin jo aika kypsä, joten kiitos äidille kannustuksesta! Ja valmennuskurssi lisäksi sai mut kyllä tajuamaan että olen hakemassa oikealle alalle. 

Finanssin valmennuskurssiin on oltu todella tyytyväisiä. Kiitosta on oppilaiden osalta tullut erityisesti  ohjaajien ahkerasta palautteenannosta ja ohjauksesta. Finanssi kuvaa valmennuskurssiaan näin: 

Tehokas valmennuskurssimme intensiivisine oppitunteineen sekä osaavat ja innostuneet opettajat auttavat Sinua ymmärtämään kirjojen asiat syvällisemmin. Alkukoe, välikokeet, ja loppukoe sekä tunneilla järjestettävät pistokokeet mittaavat osaamisesi tasoa heti kurssin alusta lähtien. Harjoituskokeet järjestetään kuten valintakoekin. Tavoitteenamme on järjestää Sinulle hinta/laatu -suhteeltaan ylivoimainen valmennuskurssi.

Valmennuskurssimme henkilökunta tukee ja ohjaa Sinua pääsykokeisiin liittyvissä asioissa ympäri vuorokauden. Autamme Sinua lukusuunnitelman teossa ja varmistamme, ettet putoa kelkasta. Kannustamme kurssilaisiamme antamaan jatkuvasti palautetta sekä kysymään rohkeasti, kun jokin asia askarruttaa.
Kurssilaiset pääsevät vaikuttamaan antamansa palautteen avulla kurssin etenemiseen, sillä kurssin lopussa pidettävien kertauspäivien sisältö määräytyy pitkälti saamamme palautteen ja toivomusten mukaan. Järjestämme kurssin alkupuolella myös vapaamuotoisemman illanvieton, jossa kurssilaisilla on mahdollisuus tutustua sekä toisiinsa että opettajiin.

Finanssin valmennuskurssi alkaa jo hyvissä ajoin keväällä viikolla 14. Sinne ei ole kuin muutama viikko enää aikaa! Kurssilla on paikkoja jäljellä enää 7/30, joten jos haluat ehtiä mukaan niin kannattaa ilmottautua heti! Valmennuskurssin ilmottautumiseen pääset tästä



valmennuskurssi
Pakko kommentoida tätä mainoskuvaa tähän eriskeen ku näkyy aivan jäätävän selvästi tässä tuo raja,
 missä mulla menee oma väri tukassa ja mistä alkaa vanhat värjäyksen jäänteet :D Harmaa juurikasvu!!!


Pääaineista kirjoitetaan myös Finanssin valmennuskurssin sivuilla näin: 

Mieti aluksi kiinnostavatko sinua ”pehmeät” vai ”kovat” aineet. Pehmeitä aineita Oulun yliopistossa ovat markkinointi, johtaminen ja kansainvälinen liiketoiminta. Kovia aineita ovat laskentatoimi, kansantaloustiede ja rahoitus. Pehmeille aineille on tyypillistä se, että niissä tehdään paljon ryhmätöitä sekä esseitä, kun taas kovissa aineissa tarvitaan enemmän matemaattista osaamista.

Tuo kyllä pitää paikkansa. Itsehän siis opiskelen markkinointia, ja olen kyllä tykännyt siitä pääaineena.. Erityisesti oon kuitenkin opinnoissa tykännyt yhdistellä nuita "kovia" ja "pehmeitä" aineita keskenään, mitä itseasiassa kaikille opiskelijoille yleisesti suositellaankin. Lisäksi mulla on  (ainakin tällä hetkellä;) sivuaineina työ- ja organisaatiopsykologia, yritysjuridiikka ja pitkä laskentatoimi. Tuosta pääainevalinnasta ei kannata mitään maailman suurinta ressiä ottaa, vaikka se pitääkin hakuvaiheessa valita. Sivuaineena pystyy lukemaan jotain muuta ainetta lähes yhtä paljon kuin pääainetta itseään, mutta tietysti pääaineen mukaan kirjoitetaan kandidaatintyö ja gradu. Hyvällä perustelulla pääaineen vaihtokin voi vielä kouluun päästyä onnistua :)

Taloustieteellisessä on mahtavaa opiskelujen itsenäisyys, sekä opintorakenteen väljyys. Taloustieteellisessä voi oikeastaan koko tutkinnosta (kandi + maisteri) pääsääntöisesti opiskella  jopa 2/3 ihan mitä haluaa! Pakollisia opintoja on vain tietyt kaikille pakolliset kurssit sekä oman pääaineen perus- ja aineopinnot kandivaiheessa sekä syventävät graduvaiheessa. Näin on siis ainakin markkinoinnin saralla tällä hetkellä, mutta Yliopisto työstää koko ajan pääaineiden tutkintorakenteiden yhtenäistämistä, joten eiköhän tämä pidä aikalailla paikkansa muissakin pääaineissa, ainakin kohta. Toisaalta valmiiksi tehdyt lukujärjestykset tai tiukka tutkintorakenne helpottaisi sitä omaa työtä kurssien järjestelyssä, kun joskus tuntuu että kaikki kurssit joille haluais osallistua, menee päällekkäin tai jotain muuta yhtä ärsyttävää.  Mutta olen silti tullut siihen lopputulokseen että tuo väljyys on positiivinen juttu ja itse ainakin pidän tärkeänä sitä, ettei meistä valmistu toistemme kopioita, vaan kaikilla on hieman erilainen tutkintorakenne, jossa näkyy henkilön omat mielenkiinnon kohteet ja vahvuudet.

Nyt en kyllä millään kerkeä kertoa enempää, kun pitää taas palata tuon kandityön pariin, mutta Finanssin Facebook-sivuilta, kotisivuilta ja valmennuskurssin sivuilta löytyy lisää informaatiota. Kannattaa kysyä jos hakemisessa, vaihtoehdoissa, pääaineessa tai opiskeluissa yleensä jokin asia mietityttää, mää yritän vastata parhaani mukaan, vaikka en kyllä tosiaankaan paras vastaaja näihin olekaan :D

Mukavaa lauantaita kaikille!  Iina-

10 kommenttia :

  1. Heh, tuo on kyllä totta, että pehmeissä tehdään paljon esseitä ja ryhmätöitä ja kovissa painotetaan enemmän matikkaa. Nimimerkillä neljäs vuosi kauppiksessa ja kirjoitin tällä viikolla opiskelu-urani ensimmäisen esseen johtamisen kurssille ja se otti koville :D Ite oon aina ollut "matikkaihmisiä", joten kansis pääaineena ja laskis ja rahoitus sivuaineina oli aika selvä valinta :D Johtaminen mulla on lyhyenä sivuaineena kanssa, mutta se nyt on ollu täys läppä koko aine... Valitettavasti. Hieman harmittaa etten valinnut sen tilalle markkinointia, josta olisi varmasti saanut jotain irtikin!

    Tsemppiä kandiin! :) Ainiin ja oletko sinä muuten miettinyt opiskelijavaihtoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellou! Joo, oon kuullu johtamisesta vähän samoja huhuja.. Ite kyllä tykkään markkinoinnista kun siihen suhtautuu oikein. Opetuksen taso on kyllä silti ollu huonompi mitä hehkutettiin.. tai musta se suurin ero mikä niinku laskiksen ja markkinoinnin välillä on että laskiksessa yhdellä kurssilla on aina selkeä kokonaisuus ja oppimistavoite. Markkinoinnissa kaikki kurssit menee vähän limittäin ja kaikilla käydään vähän samoja asioita ja toistoa tulee kamalasti ja siksi se tuleekin se tunne välillä et eikö tää oo kuultu jo sata kertaa. Markkinoinnissa parasta on case-harjoitukset ja kurssit joissa tehdään yhteistyötä yritysten kanssa. Sitä ei paljon "kovissa aineissa" ole, ja siksi näen sen etuna ja hyvänä asiana:)

      Mua pelottaa kamalasti tuo pitkä laskis koska nuo perusopinnotkin oli aivan tuskasen haasteellisia. Kyllä ne on läpi menny, mutta kovalla työllä ja vaivalla. Tässä pitäiskin ens vuodelle päättää että valitakko se ulkoinen vai sisäinen laskis. Rahoitusta en edes uskaltanut ottaa kun oon kuullu niin kauheita juttuja siitä :D

      Vaihto-opinnoista: on tarkoitus todellakin lähtä, ja en malta oottaa että pääsen jonnekin. Kämppäasiat suomessa ja poikakaverin kanssa vaihdon yhteensovittaminen vie aikansa ja siksi ei nyt lähtäkään ku vasta korkeintaan ens kevääksi. Mutta toivottavasti kuitenkin ylipäänsä saan itteni lähtemään sinne kun oon aikasmoinen jännittäjä ja arkajalka tuommosissa jutuissa :D

      Poista
    2. Ei johtaminen oo täysin hömppää! Oon ite opiskellu sitä pääaineena täällä Oulussa nyt fuksivuoden ajan. Sivuainevalinnat on menossa uusiksi, mutta pääaineeseen oon kyllä ollut tyytyväinen, yhtä aivan höpö-peruskurssia ja muutamaa huonompaa luennoitsijaa lukuunottamatta. Eivät teetä paljon työtä laskutehtävien tai pänttäämisen muodossa, mutta kursseilla on ollut suuritöisiä ryhmätöitä ja ihan kiitettävästi luettavaa ja esseetehtäviä. Ryhmätyöt kehittää hurjasti organisointi-, johtamis- ja delegointikykyjä, varsinkin kun niitä saattaa olla monta yhtä aikaa menossa. Kv:n kurssien kanssa integroitu koulutusohjelma on kans loistojuttu minun mielestä, koska senkin aineen tunteminen on hyödyksi.

      Ymmärrän kyllä täysin kaiken kritiikin johtamista ja muitakin pehmeitä aineita kohtaan. Varsinkin jos on tottunut "koviin" aineisiin, koska niiden kurssit teettää enemmän töitä (ja harmaita hiuksia ainakin mulle). Johtamisen kurssit on ollu joillekki pettymys täällä Oulussa, mutta ei kaikkien mielestä. Ei voi sanoa etteikö pehmeät aineet olisi hyödyllisiä, mutta se ero menee ehkä juuri siinä, että pehmeiden aineiden asiat on mahdollista opiskella vapaa-ajalla itsekin. Toisaalta tuleeko jollakin syvennettyä aiheisiin vapaa-ajalla niin tarkasti?

      En itse voisi kuvitella opiskelevani pelkkiä pehmeitä aineita pää- tai sivuaineina. Jos on pääaineekseen jonkun pehmeän valinnut niin ehdottomasti minun mielestä kannattaa ottaa mukaan yksi tai jopa kaksikin kovaa ainetta. Itse aion jättää markkinoinnin nyt pois ja vaihtaa sen laskikseen. Markkinointia voi katsoa sitten uudestaan vaikka maisterivaiheessa. Pehmeät aineet on okei, jos osaa sitten muilla valinnoilla koostaa itelleen semmosen kivan combon, jolla pärjää sitten työelämässä :)

      Poista
  2. Hei ei kannata pelätä laskiksen aineopintoja! Itekkin pelkäsin eka, mutta aineopinnot onki ollut paljon helpompia ja ei läheskään niin työläitä! :D Oon saanu paljo parempia arvosanoja aineopinnoista kuin perusopinnoista :D Ite valitsin ulkoisen laskentatoimen ihan vaan siksi, että siinä on enemmän suomen kielisiä kursseja haha :D

    Meki haettiin tosiaan poikaystävän kanssa yhdessä vaihtoon ensi kevääksi Madridiin. Alun perin meidän ei pitänyt lähteä, mutta mieli yhtäkkiä muuttuikin ja oon super innoissani! :D Toivottavasti tullaan valituiksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho, wautsi! Mulla oli ekana tuo espanja mielessä ja siksi aloitinkin syksyllä espanjan opiskelun. Perjantai-illat ei kuitenkaa kauheesti miellyttäny tunnin ajankohtana niin en jatkanu sitä nyt keväällä. Enemmän himottaa nyt Aasia vaihtopaikkana:) Madrid on varmasti aivan huikee mesta!

      Ja hyvä tietää että kylmin päin vaan sinne laskiksen aineopintojen tunneille :D Kiitti vinkeistä!

      Poista
  3. mitä pahaa välivuodessa on???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mittään:) riippuu ihmisestä. Tiiän että ite oisin vaa ollu samassa vanhassa duunissa enkä ois jaksanu sitä niin mulle HENKILÖKOHTAISESTI se ois ollu varmasti aika raskasta. Toki jos esim tarkotuksena kerätä rahaa, miettiä kouluvaihtoehtoja, matkustella, rauhottua ja mitä kaikkia syitä niitä onkaan sen välivuojen pitämiseen - nehä on tottakai hyviä juttuja:D ite oon vaa nii hötky ja kunnianhimone tyyppi että halusin heti kouluun.

      Poista
  4. Moikka!

    Oon hakemassa Ouluun kauppatieteitä lukemaan ja menossa myös tonne Finanssin valmennuskurssille. Mietiskelen just, että mitä laitan haussa pääaineeksi yms, ja googlettelin eri hakusanoilla, jos löytyis jotain keskustelupalstoja tms. Sitten löysin tän sun postauksen! Ihan huippua! Tässä oli kaikki just eikä melkeen sitä mitä hain!!

    Tästä on tosi paljon hyötyä, ku pää ihan pyörällä, että mitä kannattais valita pääaineeksi. Nyt se on tosin enemmän pyörällä noista vaihtoehdoista, mut tietää vähän, millanen mikäki ois pääaineena. Pitääpä vielä kurkata tonne Finanssin sivuillekki! :) Kiitos hyvästä postauksesta!

    ps. Osaatko muuten sanoa, että onko kaikkia pääaineita lukemaan yhtä vaikea päästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukava että postauksesta on hyötyä, se oli tarkoituskin! Kyllä joihinkin pääaineisiin on keskimäärin vaikeampi päästä kuin toisiin. Tällä sivustolla voi käydä lukemassa valintakokeista ja aiempien vuosien tilastoista ja tuloksista: http://www.kauppatieteet.fi/valintatulokset/valintatilastoja_edellisilta_vuosilta

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...