maanantai 3. elokuuta 2015

NYT ELETÄÄN TÄSSÄ HETKESSÄ

Ensimmäiseksi, pahoittelut pitkästä bloggaustauosta. Syy siihen on viimeaikaiset tapahtumat - oma elämäni on ollut yhtä uuden omaksumista ja opettelua koko viimeisten muutamien kuukausien ajan. But don't you worry! Pelkistä ihanista asioista on onneksi kyse! Niin mahtavista että tekis mieli kiljua! Aktiivisimmat teistä on varmaan jo eksyneet instagramiini ja huomanneet etten suinkaan asustele enää Oulussa kotoisassa kaksiossamme vaan waaaaayyy more downunder SYDNEYSSÄ! That's right ;) Elän oman tähänastisen elämäni kohokohtaa vaihto-oppilaana keskellä Sydneyn keskustaa ja opiskelen yhdessä Australian parhaimmista yliopistoista University of Technologyssä. Ja oon ihan superonnellinen.

Miten kaikki alkoi? No se on niin pitkä tarina, että pidättäydytään lyhyessä versiossa. Oon koko 5 yliopistovuoden ajan halunnut vaihtoon. Ollaan Laurin kanssa monta kertaa suunniteltu vaihtoon lähtöä, mutta jotenkin aikataulut eivät ole olleet optimaaliset ja kotiin jääminen on ollut aina se helpoin ratkaisu. Viime kesänä aloin miettiä, kuinka lähellä valmistumiseni on, ja tajusin, että se oli nyt tai ei koskaan

Entä mites parisuhde? En olisi itse suostunut Laurin kanssa eriaikaisiin vaihtojaksoihin, koska inttileskenä oleminen oli jo aivan tarpeeksi tympeää enkä ala siihen enää toista kertaa. Sillä, joka jää "odottelemaan" on tuhat kertaa hirveämpää kuin sillä joka lähtee kokemaan uutta ja jännittävää. Joten päätimme lähteä vaihtoon yhtä aikaa - minä Sydneyyn ja Lauri Balille - tähän aivan lähelle :) 

Aloitin hakuprosessin jo vuosi sitten syyskuussa ISEP-organisaation kautta. Olisin ollut valmis lähtemään vaihtoon yksin, mutta halusin mieluummin kaverin mukaan. Sain houkuteltua meidän kouluporukasta Emmin mukaan vuoden mittaiseen ja raskaaseen hakurumbaan ilman mitään varmuutta opiskelupaikan saamisesta.. Loppu hyvin, kaikki hyvin, sillä täällä me ollaan nyt molemmat, enkä vois olla iloisempi meidän molempien puolesta! Hakuprosessista aiomme kertoa myöhemmin lisää, sillä kokemuksistamme olisi varmasti hyötyä jatkossa muille vaihtoonlähtijöille ja Australiasta vaihtokohteena kiinnostuneille!

No miten koulu, asunto ja työt järjestyvät? Kaikin puolin olemme todella onnekkaassa asemassa. Mulla on kandin ja gradun teko edessä ensi keväänä kun tulen takaisin ja AION valmistua keväällä 2016. Siinä. Nyt se on sanottu ja vielä julkisesti. Nyt en voi kyllä munata tuota :D Ensi keväänä on turha selitellä että miksei ne paperit oo jo kädessä ;D Vaihdosta saan loput tarvittavat 3 kurssia, jotka enää puuttuvat tutkinnostani. Asunnostamme täytyi luopua ja muutimme pariksi viikoksi äitini luo, jonne saimme tungettua kaikki tavaramme myös. Näin meidän ei tarvitse maksaa vuokraa tyhjästä asunnosta, tai vuokraa varastotilan käytöstä, joten säästämme tuossa kyllä huimasti. Uuden asunnon etsintä on edessä kun palaamme Suomeen - jännittävää sekin! :) Töiden puolesta olemme myös onnekkaita, sillä molemmilla jatkuu samat duunit kun saavumme Suomeen, joten senkään puolesta ei tarvitse ressata! On ihana tietää, että kotipuolessa on kaikki asiat hyvin, jotta vaihdosta saa kaiken mahdollisen irti ilman turhia stressinaiheita! 

Joten nyt voitte kuvitella, että bloggaaminen on ollut hieman haastellista viime aikoina :D Takana on hakurumbaa, muuttoa, pakkaamista, kaikenlaista säätämistä ja vääntämistä sekä myös niistä muutamista kesäpäivistä nauttimista yhdessä rakkaiden kanssa, että postaaminen jäi kyllä prioriteettilistalla häntäpäähän.

Hullua, että ollaan oltu täällä jo 2 viikkoa! Aika menee niin nopeasti. Mulla ois teille vaikka mitä kaikkea kerrottavaa ja jaettavaa täältä, mutta pakko ehkä odottaa kuitenkin toiseen postaukseen ja että saadaan kuvatkin koneelle ja järjestykseen :) Ja itse asiassa tässä kohtaan täytyy sanoa, että koska  Well, it sure ain't Prada on puhtaasti omistettu omalle elämäntyylilleni Suomessa, Oulussa, sisältäen pitkälti postauksia edullisista kauneuden- ja kodin ratkaisuista, ei se sovi mielestäni paikaksi jakaa kokemuksiani vaihto-opiskelijaelämästäni Sydneyssä. Haluan säilyttää tämän blogin alkuperäisessä kontekstissaan ja tavallaan jatkaa siitä mihin jäätiinkin, kun palaan kotiin ja alamme etsimään meille uutta kotia! Minulla tosin löytyy vielä muutamia postauksia, jotka ovat julkaisematta (niinkuin aiemmin olen maininnutkin monta kertaa :D ) joten ne todennäköisesti täällä vielä julkaisen, mutta muuten tilanne on se että WISAP jää puolen vuoden tauolle väistyen uuden - Emmin ja minun yhteisen Sydney & Spring - blogin tieltä :) Jaan pian täällä linkin uuden blogin osoitteeseen kun saaamme sen alulle! Toivottavasti jatkatte seurailua ja jaksatte odottaa WISAP:pia ens vuoden alkuun :D


P1010467

Tätä elämänvaihetta on suunniteltu ja odotettu kuin kuuta nousevaa ja aion ottaa kyllä jokaisesta hetkestä täällä kaiken irti! Reissublogia aiomme kirjoittaa Emmin kanssa niin ikään kokemuspohjalta ja toivomme että siitä on hyötyä kaikille vahitoonlähtijöille :) En vielä sano heippoja teille, kun postauksia on tulossa! Eli lähetän vain ison kasan terveisiä kaikille lukijoille Suomen kamaralle! 

Kyllä täällä on nyt hyvä olla, vaikka on kaikkia niin kova ikävä <3

Take care!
xxx Iina

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...