keskiviikko 1. toukokuuta 2013

VAPPUAATON MEIKKI JA HIUKSET

Tässäpä taas kuvasarjaa meikäläisen naamasta, sillä siitä ei varmastikaan voi saada tarpeekseen! ahahahagaga, eipä vissiin.

No kuiteskin, käytin miljoona tuntia aikaa näihin hiuksiin niin pittäähän mun nyt se teille saaha tulla kertomaan hei! Meikkiin nyt en sinänsä kauheen kauaa käyttänyt, ja eipä siinä jäänyt edes aikaakaan kun tukassa kesti niin kauan. Kerrankin jaksoin oikeesti panostaa kiharoitten tekoon koska illaksi oli luvattu kaikennäköstä räntäsadetta ja mää halusin että mun kiharat kestää vaikka tornadon. Huolella tekeminen siis minun tapauksessani tarkoittaa sitä, että käytän lämpösuihketta sekä kiinnityssuihketta, jotta kiharoista tulisi mahdollisimman kestävät (normaalisti siis aika harvoin näitä käytän, vaikka varmaan pitäis). Lisäksi kiharsin hiukset tarkasti ja todella pienissä osioissa. 

IMG_0191

Kun kiharan haluaa saada säilymään hyvänä mahdollisimman kauan, tulee lämpökäsittelyn jälkeen kihara pyöräyttää takaisin tiiviiksi rullaksi ja kiinnittää päähän. Mikäli kiharan jättää heti roikkumaan auki, se hieman suoristuu jäähtymisvaiheessa ja lopputuloksesta ei tule niin kestävä. Ja tätähän me pitkä- ja paksutukkaiset emme etenkään halua kun kiharat suoristuu jo pelkän painovoiman takia nopeasti!  

IMG_0069

Kiharan voi tehdä ihan millä tahansa muotoiluvälineellä - itse käytin tässä tapauksessa kiharruspuikkoa, mutta olisin varmaan käyttänyt mieluummin semmoista keskipaksua piippausrautaa, jos mää sellaisen omistaisin. Kun hius on ollut tarpeeksi kauan kihartimessa, kannattaa hiukset ujuttaa raudasta edelleen rullattuna ulos, jotta kiharan suunta säilyisi mahdollisimman oikeana. Sormilla voi tässä vaiheessa auttaa ja yrittää säilyttää kihara rullalla, päästämättä sitä valahtamaan alas. Tietysti pitää varoa palovammoja.   Jos kihara sattuu valahtamaan vahingossa alas, kannattaa se pyöräyttää ns. kiharan kulkusuunnan mukaan päähän. Kiinnitys tapahtuu joka tapauksessa pinnillä tai pienellä hainhampaalla. Myös tarrapaplarit toimivat hyvin. 

IMG_0111

Ylläolevassa kuvassa "sormikiharat" ovat jäähtyneet päässä meikkauksen ajan ja sitten ne on vaan avattu ja päästetty roikkumaan. Jos kiharat olisi tehty piippausraudalla niin lopputuloksena olisi sellaiset tiukat nukkekiharat.... mitkä onnnn.. no, joku saattaa tykätä, mutta ei ne kyllä oikeesti kovin hienot oo, niinkuin eivät nämä ylläolevatkaan! Tärkeä vaihe onkin kiharan aukominen.

Itse käytin kiharan aukomiseen sekä harvapiikkistä kampaa että Tangle Teezeriä. Tässä vaiheessa en vielä laita lakkaa, vaan auon kammalla ihan ronskisti kiharaa auki. Alla olevassa kuvassa tuota oikeaa puolta on jo hieman auottu ja vasemmalle ei ole tehty vielä mitään. 

IMG_0123

No sitten kun kiharoihin on tyytyväinen, kannattaa nakata pää ylösalaisin ja suhhuuttaa oikein kunnolla lakkaa niin että sitä menee joka paikkaan. Mikäli lopputulos on liian "sotkuinen" voi muotovaahdolla, kevyellä hiusöljyllä tai kiharoiden erotteluun tarkoitetulla voiteella haroa hiuksia niin, että yksittäisistä kiharoista tulee erottuvammat. Tämä mun hiustyyli on tämmöinen vähän sotkuinen Beyonce-hiuslookki, jonka kanssa ei tarvi hienostella tanssilattialla ku tullee kova biisi! Heviletti heilumaan vaan!

IMG_0142

Ja tässä alla vähän lopputulosta:) Instagrampelleilyä.

VAPPUAATON MEIKKI JA HIUKSET

Ja kyllähän nuo kiharat piruvie kesti koko illan! Ja tänäänkin nää on ollut ihan kivannäköiset vielä. Otsikkona oli tosiaan vappuaaton MEIKKI ja hiukset mutta no, emmää ehkä jaksa noista meikeistä sen kummemmin selittää! Sinivihreät luomet ja pinkit huulet - melekonen barbilook mutta mun mielestä toimii tällasissa vappumeiningeissä, ku kaikki on muutenki ihan överitamineissa. Että semmosta!

Mukavaa vapunpäivää kaikille:) Toivottavasti ootte nauttineet vapaapäivästä ja syöneet hulluna munkkeja ja metrilakua!

-Iina-

Ps. Niin!! Ja piti vielä sanoa se, että nää hiukset näyttikin ehkä jopa hienommilta tollain sivujakauksella toispuoleisesti! Nakkasin tosiaan koko kuontalon toiselle puolelle ja kiinnitin kampauksen muutamalla pinnillä niskaan. 

16 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Omasta mielestä ois voinu kyllä tulla hienommatkin, mutta ihan jees! Paremmat ois varmasti tullu sillä piippiraudalla vielä. Näinhän ne ammattilaisetkin aina tekkee upeat kiharat julkkiksille;)

   Poista
 2. Ei hitto oot kaunis noissa kuvissa taas! Ps olisko mittään kahvihommia tässä joku päivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toinen tsirppana! ja OIS! Soppiiko lauantaina päivällä joskus öööö kahden aikaan!?:)

   Poista
  2. Ää töitä lauantai :(( Tekstaillaampa!

   Poista
 3. Oot kyllä tosi taitava meikkaileen ja laittaan hiuksia, jospa sitä itekki jaksas opetella! :D En oo tienny, että tuosta kiinnittämisestä on hyötyä kihartamisen jälkeen, "vahingossa" kyllä oon sitä tehny, hahaa. Oot tosi kaunis ja kumpa mullaki ois tommonen pepsodentti...

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sohvi!! Ja kyllä se niinkin kliseisesti on, että harjoitus tekee mestarin:) ja se että uskaltaa koittaa jotain uutta! Kyllä mullaki eilen tuli taas ton silmämeikin kanssa semmone luovuttajahetki ku näytin lähinnä turpaansaaneelta:D päätin vaa että kyllä tästä vielä hyvä tullee! Mutta joskus käy niinkin että kiireessä jotain kokeilet ja huomaat että no eihän tästä mittään tullu ja sitte ootki pari tuntia myöhässä illan vietosta ko homma pitää alottaa alusta!:D haha

  VastaaPoista
 5. Heippa :) Löysin sun blogin sattumalta tänään jonkun toisen blogin kommenttipoksista. Liityin hetkessä lukiaksi, aivan täydellisen ihastuttava blogi <3 Oon muuttanut ouluun viime elokuusta ja oon siitä asti etsiskellyt kivoja blogeja täältä päin ja suoraan sanottuna oot melkeenpä ensimmäisiä. :) Toivottavasti käyt kurkkaamassa blogiani ja jäät lukiaksi seurailemaan. Olisi nimittäin ihana löytää uusia lähellä asuvia tuttavuuksia näin bloginkin kautta :) jatka samaa malliin, oot ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia kommentistasi! Ja toivottavasti oot viihtynyt Oulussa:) käympä kurkkaamassa sunkin blogia! Ootko koulun perässä muuttamut vaikö miten?:)

   Poista
  2. "Lähellä asuva" sai kyllä nyt ihan uuden merkityksen :DD

   Poista
 6. Iina ootko koittanu suolasuihketta tukkaan? Pysyy kuule vaikka viikon ne kiharat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh! Suolasuihketta!? Nevö höörd? :D nyt kyllä kerrot tämän salaisuuden!:D

   Poista
  2. Joo ! Munki pitäs ostaa pitkästä aikaa sitä, oon ostanu ite kampaamoista. Pistettiin ruk-tanssiaisiin mulle edeltävänä iltana kiharat ja suolasuihketta päälle ja tukka vähän kasaan, niin oli aamulla täydelliset kiharat ! se tekee hiuksista karheammat, mutta tuo samalla semmosta pitoa ja kuohkeutta.
   Suosittelen ainaki testaamaan ! En tiiä sitte kuivattaako se hiusta pidemmän päälle !

   Poista
 7. iiiih sulla on ihana blogi jäin ihan koukkuun ja päätin jopa liittyä lukijaksi!!! Ihana tyyli kirjottaaaa :--3

  http://meanwhileintre.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!!:) teretulemast lukijaksi!:)

   Poista
 8. Googlailin kiharavinkkejä ja eksyin tänne näköjään jäädäkseni. ^^ Aivan ihanat kiharat! Mulla ei pysy mitkään käkkärät paria tuntia kauempaa vaikka kuinka antais jäähtyä ja mitä tököttejä laittais! :< :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...