lauantai 28. kesäkuuta 2014

SYNTTÄRITARJOILU

Muutama viikko sitten järjestettiin meillä Laurin ja Jaakon yhteiset 24-vuotissynttärit. Hillitön hulabaloo oli ennen kekkereitä, kun vasta juhlia edeltävänä iltana päätettiin että ne pidetään meillä. Kämppä oli ihan kaaoksessa ja parvekettakaan ei oltu vielä laitettu kesäkuntoon. Onneksi äiti tuli just ennen synttäreitä auttamaan mua ruokavalmisteluiden kanssa ja Jussi raukkakin joutui kokoamaan yhden hyllyn vaikka tuli vaan vieraaksi :D

Täältä voi muuten käydä kurkkaamassa tuon meidän parvekkeen; viime kesänä voittamani Kalevan parvekekilpailun myötä minusta ja parvekkeesta oli myös juttu toukokuun viimeisessä kotikalevassa, jos joku sen sattui bongaamaan :) Tänä kesänä laitoin parvekkeen aikalailla samannäköiseksi kuin viime vuonna. Ainoa lisä tänä vuonna oli ihanat valkoiset petunia/lumihiutale -kukka-asetelmat, jotka oli jo aivan pakko saada synttäreille hankittua. On ollu niin kylmä kesä että kukkaraukkelit ei meidän pätsiparvekkeellakaan oo saanut tarpeeksi lämpöä ja valoa ja siksi ovat vähän kärsineen näköset, mutta mulla on uskoa niihin! Ei voi oikeasti olla ees mahollista että onnistun tappamaan kaikki maholliset kukat ja kasvit mitä omistan...Peukkua pystyyn kukkien eloonjäämiseksi ja ilmojen lämpenemiseksi!

P6146684

Extempore-synttäritarjoiluksi tehtiin graavilohi- ja kylmäsavukinkku-rieskarullia, kylmäsavukinkku-ruisnappeja ja pika mozzarella-pestopiirakka, joka oli jo aiemmin hyväksi havaittu ystäväni Katrin tekemänä. Makeaksi herkuksi tehtiin Jaakon toivomaa Kinderpiirakkaa. Lisäksi tarjoilupöydässä oli Lauran tekemää guacamolea, tacoja, sipsiä, karkkia, vesimelonia, chilipähkinöitä ja pirtsakka kukkakimppu :) Mää niin rakastan valkosia kukkia!
  P6146681
P6146680

Graavilohirieskarullat syötiin tunnissa, niin ettei kaikille vieraille niitä edes riittänyt, khe :D Oli sen verran onnistunut omasta päästä keksimäni resepti että sama laittaa jakoon:

Graavilohi-rieskarullia 30 kpl:


  • pussillinen levyrieskaa
  • 150 g graavilohta (äläkää ostako mitään Pirkkaa, se ei maistu millekään)
  • 200 g Bonjour savulohi- ja piparjuurituorejuustoa
  • Kevytmajoneesia maun ja koostumuksen mukaan
  • Smetanaa maun ja koostumuksen mukaan
  • 1-2 Tynnyri-suolakurkkuja pilkottuna
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • Ruohosipulia
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopuksi kevytmajoneesia ja smetanaa maun ja koostumuksen mukaan. Levitä Seos Rieskalevylle ja rullaa pidemmästä reunasta lähtien. Näin saat useamman rullan ja niitä on helpompi syödä. Älä laita liikaa seosta ettei se pursua yli. Kun sinulla on valmis pitkä rulla käärittynä, leikkaa siitä pieniä rullia niin, että joka toinen viilto poikittain ja joka toinen viilto suoraan. Näin saat allaolevan kuvan näkösiä rullia, jotka pysyvät hyvin tarjottimella ja näyttävät nätiltä!

  P6146645
P6146652
P6146655
P6146638
P6146675

Kinderpiirakka oli aivan syntisen hyvvää. Mitäpä muuta voi odottaa makealta herkulta, johon on  käytetty sokeria enemmän kuin jauhoja, melkein kokonainen voipaketti ja 2 levyä suklaata :D UH. Piirakan ohjeen sain muistaakseni Tarun Taikakakut -blogista, mutta kaikki kinderkakku/kinderpiirakka -reseptit netissä näyttävät noudattavan aikalailla samaa kaavaa. Piirakka oli minusta parhainta parin päivän jääkaapissa muhimisen jälkeen! Oi noita kaloreita <3

P6146644
P6146642

Hyvät murkinat saatiin tehtyä lyhyessäkin ajassa! Mutta hei, nyt alakaa olla jo kiire, koska meillä on tänään taas Sorafestit! Elikkä siis Laurin ja sen kaverin Iikan järjestämät, joka kesäiset festit Jäälin soramontuilla. Edellisinä vuosina sää on helliny yli 25 asteen lukemilla, mutta koitetaan nyt ottaa tästä koleastakin ilmasta kaikki irti! Onneks Ape sentään paistaa!

Iina

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...