keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

PIKNIK i ULEÅBORG

Tästä ei kesäillanvietto parane! Isä vei meidät syömään viime viikolla Oulun fiineimpään ravintolaan Uleåborg 1881:seen (tuttavallisemmin Uleåborgiin) nauttimaan aivan uskomattoman a la carte listan antimista. Samana iltana päästiin käyttämään myös joululahjaksi saadut liput Rotuaari Piknikkiin, jossa esiintyi Jukka Poika, Haloo Helsinki ja Cheek (Btw. Cheek oli yllättävän hyvä, en ois uskonu!) Sää ei olisi voinut osua paremmin kohdalleen - lämpöä riitti puoleen yöhön asti niin, että meikätyttökin tarkeni hilipasta sortseissa menemään. Keikkojen välissä pistäydyttiin toisessa Oulun fiineimmistä ravintoloista, Hesburgerissa vetämässä ähkyjätskit ja nuggetit ja toisessa välissä myös Viinibaari Voxissa maistelemassa makiaa skumppaa ja maukkaita juustoja :) Tungos oli kohta kova niin meikän mahassa kuin keikoillakin, mutta se ei kenenkään (varsinkaan sen Cheekin keikalla vieressä nuokkuvan pubiruusun, joka piti mua kamerajalustana) menoa haitannut! Just rento meininki! Hahaa, oli kyllä aivan huippu ilta! 


oji

P7097433

P7097444

Uleåborg 1881: sen ravintoloitsijat ovat vanginneet ravintolansa sielun seuraavaan tervetulotekstiinsä:


Ravintola Uleåborg 1881 on vuodesta 2003 alkaen kulkenut globaalin gastronomian pyöröovista unohtamatta makuja, jotka ovat Perämerenrannoille kotiutuneet ja muuttuneet osaksi alueen identiteettiä jo paljon paljon ennen kuin haaveilimme puhuvamme noilla langattomilla taskuunmahtuvilla laitteilla.

Tekemisissämme emme ole puritaanisesti tuijotelleet vain oman maan mansikoita vaan olemme myös maistaneet muun maailman mustikoita, ja todenneet että manner-eurooppalainen pitkät perinteet omaava jalo keittämisen taito ja pohjoisskandinaavinen makumaailma olkoon kompassinamme kun purjehdimme reseptien valtamerillä.

Kotisatamaan on ollut aina mukava palata; vastaan ovat leijailleet upeat tuoksut, ja turvallisuuden tunne.  Se kun olemme havainneet ja ymmärtäneet että perinteet eivät ole meille itseisarvo vaan ne ovat meissä läsnä, on antanut meille hyvän fiiliksen ja varmuuden.


Vaikka maailma muuttuu, 2000 -luvun kesinä pohjoisen yöt ovat edelleen valoisat, ja intensiiviset maut jotka syntyvät metsissä, pelloilla ja vesissä löytävät sadonkorjuun jälkeen paikkansa makujen palapeliin kuten makasiiniemme rakentamisvuonna 1881. Edellämainittuna vuotena hirsirakentamisen ammattilaiset kaiversivat  puumerkkinsä makasiiniemme hirsiin työnsä takeeksi, samoin mekin tänä päivänä koemme että tekemisellä täytyy olla allekirjoitus ja kasvot.


Jos et vielä oo käyny naatiskelemassa näistä eväistä niin tämän tekstin ja seuraavien kuvien jälkeen viimeistään! ;)

P7097230

P7097257
Sherryviinietikalla marinoitua lohta, raparperipikkelssiä miedolla chilillä, tuorekurkkusalaattia

P7097259
Carpaccio poronfileestä, rucolaa, pinjansiemeniä ja parmesanjuustoa, savumajoneesia


P7097307
Paistettua Black Angus -härän sisäfileetä, tryffelillä maustettua herkkusienipyreetä, lämmin salaatti varhaisperunasta ja vihanneksista


P7097310
Kirsikka-pähkinäcrumble, rakuunajäätelöä, kirsikkasiirappia


P7097323
Valkosuklaapannacotta, mansikat a`la Romanov

P7097333

Larsin kanssa näytetään meleko tyytyväisiltä asiakkailta;) Voiko tuota muuta olla, kun palvelu on ykkösluokkaista ja täydellisen pääruuankin loihti meille ravintolan huippukokki - meidän hyvä ystävä Harri ;)
P7097345

Komia Jonttu-isoveli 
P7097288

Auringonlasku oli ihana Voxin patiolla!
P7097487

P7097490

Voi ois niin paljon kerrottavaa ja näytettävää ja kovalevy pursuilee valokuvista! 
till next time ;)

Iina

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...