tiistai 26. elokuuta 2014

HAILUOTO, OLESKELUTILAT

Viimeisenä esittelen teille Hailuodon ensimmäisen kerroksen sisustuksen. Tähän kerrokseen oli tosissaan hankala miettiä huonekalujen asettelua, sillä tila on pieni (n. 20m2), ei sisällä seiniä ollenkaan (yhtä isoa tilaa), mutta toisaalta 2 pylvästä, ulko-oven, kylpyhuoneen oven sekä portaikon. Lisäksi kerrokseen piti saada jotenkin rajattua eteinen ja olohuone erillisiksi tilakokonaisuuksiksi ja mahdutettua vielä 3 aikuisen ihmisen nukkumispaikkaa! Tekstiilien valinta ei myöskään ollut superhelppoa valkoisten seinien ja valkoisen laattalattian vuoksi. Tavoitteena oli että tila jää raikkaaksi, mutta ei kolkoksi ja sinne saadaan juuri oikea määrä lämpöä, kontrastia ja merihenkisyyttä.

1-2 kerroksen portaikon peili-efekti on varmaan mun lempparijuttu koko mökissä.! Portaikko oli jotenkin kolkko isoine valkoisine seinineen, ja mietin pitkään mitä tauluja, valoja, kangasta, paneelia yms. siihen voisi tuoda. Homma piti myös osata itse tehdä, sillä tarkoitus ei ollut palkata portaikon sisustukseen (tai minkään muunkaan) erikseen sähkömiestä tai remonttireiskaa. Sitten keksin! TERVETULOA LAIVAAN!

P7208138

P7208135

P7208140

Jotenkin mää halusin sen fiiliksen niinku ihmiset astelis laivaan ja katselis pyöreistä laivan ikkunoista :D Omasta mielestä ihan hauskasti siinä onnistuinkin :) Peilit ovat siis Pentikiltä (Nautica 35 €/kpl) ja niitä on saatavilla myös hieman isompaa kokoa ja mustana. Myös Kodin Anttilassa myydään samankaltaisia mustia.

P7208145

Tanko on Ikeasta 3 €, Aterintelineet 7€/kpl (tarkoitettu avaintensäilytykseen ja kukkapurkeiksi tässä) ja tekokasvit 6€/kpl. Oksa-lattiakoriste on Tori.fi:stä ostettu 10 eurolla.

P7208150

P7208164

Portaikon alla taitaakin lymyillä koko mökin kallein kaluste, nimittäin minun suunnittelemani ja mittatilaustyönä teetetty "lava"-sänky. Ajatuksena oli siis hakea lavoista tehdyn rustiikin näköistä lookkia, mutta päätettiin kuitenkin olla käyttämättä oikeita lavoja. Jengi nukkuu kuitenkin tuossa, niin aateltiin että on parempi, että sekä sängyn runko että patjat ovat laadukkaasti tehty. Pylväät asetti melkoiset haasteet ja siksi lavan voikin katkaista kahtia ja muodostaa kaksi erillistä tuolia - tarvittaessa. Katkaisu oli pakko tehdä että runko saatiin mahutettua tuonne portaikon alle. Patja on Jyskistä ostettu laadukas runkopatja, joka on tyynyjen lisäksi verhoiltu ammattilaisen toimesta laadukkaalla Löytöpalan vaaleanharmaalla huonekalukankaalla. Koko kokonaisuuden hinnaksi muodostui käsittääkseni 1200-1500€. Nytpä on sen verran laadukas setti että ei mee vuokralaistenkaan käytössä rikki tai nuhjuiseksi! :)

P7208159

Hyllyt seinällä sekä TV-taso ovat Ikean edullista Hemnes-sarjaa. Arkkupöytä on Ristomattia Ratian Saaristoarkku, jonka alle on laitettu pyörät. Sohvasängyn "Sailing" tyynyt on tilattu Ellokselta.

P7208158

P7208162

P7208211

P7208153

P7208155

Jälleen Hailuototaidetta! Taulussa on Hailuodon saari kauan aikaa sitten - vielä kun saaren poikki pääsi kulkemaan veneellä. Nykyisin maa on noussut niin, että keskellä olevaa väylää ei enää ole.

P7208172

Sohva on Kodin Anttilan Safir-mallia. Siitä saa kätevästi 140 cm leveän vuodesängyn, johon mahtuu hyvin kaksi ihmistä nukkumaan. Sivupöytä on niinikään Hemnes-sarjaa ja tyynyt sekä verhot ovat toissakesältä Ellokselta. Samaa verhoa on mulla kotona parvekkeella - tää oli sitä 3€/metri tavaraa ;) Ihanan halapaa.

P7208185

Eteisen ja olohuoneen rajaaminen onnistui mielestäni hyvin takkatuolien sekä erillisten mattojen avulla. Matot ovat Kodin Anttilan jostain poistomyynnistä (40€/kpl) ja niissä oli sellaset hirveät mummoröyhelöt päädyissä. Katsoin kaupassa jo että kappas nämähän pitäis saada ratkottua pois, ja niinhän ne saikin :) Eteisen rottinkijakkarat ovat Ikeasta (ei taida enää olla myynnissä kun en löytänyt Ikean sivuilta) kuten myös isompi rottinkituoli, millaiset oli myös 2. kerroksessa. Pitkä penkki on itseasiassa.. öhöm.. Ikean Hemnes seinähylly :D Tuonne alle ois vielä tarkotus laittaa jalat niin sitä sais hieman korotettua, ja täyttää polttopuilla nuo lokerikot. 

P7208196

Mökissä on useammassa paikassa yksityiskohtana paksua "merimiesköyttä". Terassi hieman sieltä kurkistaakin kuvan taustalla, mutta kuvataampa se vasta sitten kun ollaan saatu se lopulliseen kuntoon;)

P7208201

Mitäs pidätte? Mikä kerros on teidän lemppari? Mikä sisustuselementti miellyttää eniten?

-Iina-

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...