lauantai 29. joulukuuta 2012

JOULU 2012

Me vietettiin tänä vuonna joulua rauhallisissa tunnelmissa Laurin isän lapsuudenkodissa Suomussalmella Kainuussa. Vaikka pakkanen kiristyi parhaimmillaan varmaan sinne -35 asteen tienoille, oli Laurin porukat saanu pirtin oikein lämpöiseksi ja näyttämään ihanan jouluiselta. Meillä ei oo koskaan ollut "omaa mökkiä" niin tuonne Suomussalmelle on aina tosi mukava mennä, kun se on mullekin jo tuttu paikka. Vuokramökeissä ei koskaan tuu sitä "kotoisaa" ja "asuttua" tunnelmaa samanlailla. Laurin mökillä on kans hauska se, kun vesi haetaan kaivosta ja lämmitetään tarvittaessa saunassa tai liedellä ja käytössä on ulkohuussi :D Olihan se aika elämys käydä siellä 30 asteen pakkasessa ku vessapaperikin oli melkein jäätynyt :D

2012

Joululahjojakin annettiin, saatiin ja jaettiin. Me saatiin lahjaksi kaikenlaista villasukista akkuporakoneisiin, oikein mieluisia ja tarpeellisia lahjoja:) Kiitos äitin ja isän, nyt mun KoKo-astiastokin on melkein täydellinen!

Huppana-koirakin sai monta lahjaa ja osasi oikein itse avatakin ne kaikki! Ja kerkesi vielä yhden lelun jyrsiäkin palasiksi yhden päivän aikana.

Kollaasit8

Jouluna on ihana vain olla ja töllöttää telkkaria. Tietysti oli pakko katsoa joulupukin kuumaa linjaa ja Joulupukki ja noitarumpu. Ja Lumiukkoa katseltiin aamupuuron aikana sivusilmällä. Saatiin joulupäivänä jopa nuo meijä ukot kattomaan Harry Potteria! Nyt voi jo sanoa saavuttaneensa tänä vuonna jotakin suurta :D

Joulu 20122
DSCN6110DSCN6115

Me käytiin myös jouluaaton aamuna Suomussalmen hautuumaalla, kunnioittaen Laurin perheen perinnettä. Meidän perheessä on myös aina silloin tällöin käyty hautuumaalla sekä joulukirkossa, se on kyllä musta mukava perinne ja se kyllä jollain tavoin kuuluukin jouluun.


IMG_0792IMG_0791

Ja tietysti jouluun kuuluu myös jouluruoka! Mää otin oikein mukkaan kaikista väljimmät housut mitä kaapista löyty :D Me ollaan laurin kanssa "onnekkaita" kun saadaan nyt kolmatta vuotta syödä jouluruokaa kolmessa eri paikassa, Laurin luona, meidän äitin kotona ja isän kotona. Sittempä sitä kaikkea ruokaa sulatellaankin vielä seuraavan vuoden puolella. Tämä vuosi ei ollut siis yhtään poikkeava edellisistä ja kyllähän sitä ruokaa oli ja kyllähän sitä syötiinkin aivan tolkuttomasti :D Mun lempparit on ehottomasti kaikki kalat, juustot, limppu ja juustokakku! Mukavaa on vielä se, että kaikissa kodeissa saa aina vähän erilaista jouluruokaa, toisessa on perinteikkäämpää ja toisessa vähän johonkin suuntaan tuunattua. 

Laurin porukat oli tehny aivan ihanat ruuat, oli komea joulupöytä niin aamu- ja välipalan kuin pää- ja jälkiruuankin osalta! 

iPhone56iPhone57
iPhone55
Meitsi se vaan möllötteli koko joululoman ilman meikkiä menemään. Ah.


IMG_1536
Hupiki tsiigaili (suu vaahossa haukku) oravia, jotka hyppi puissa


DSCN6157
Käytiin lumikenkäilemässä suolla ja kuvailemassa maisemia Hupin ja Laurin kanssa. Siis tuo sää - paukkupakkaset, kirkas auringonpaiste päivällä ja kirkas kuutamo yöllä - aivan paras ja kaunein talvikeli<3 Ah tähänkin.

DSCN6154DSCN6148DSCN6177

Huippu joulu! Rukan Uutta Vuotta odotellessa :)

-Iina-

1 kommentti :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...