maanantai 18. helmikuuta 2013

SHARM EL SHEIKH - LUKSUSLOMA MINIMIBUDJETILLA (Osa 2)


Ja tarina jatkuu. 

DSCN6921 DSCN6935


Tarjolla olisi ollut vaikka minkälaisia retkiä ja ekskursioita lähiympäristöön. Matkakassaa ei kuitenkaan ollut kauheasti mukana niin ajateltiin, että emme ota kuin yhden retken. Muutenkin viikko on aika lyhyt aika tehdä montaa retkeä. Toisaalta jäi vähän harmittamaan kun ei keretty käydä kameleilla ratsastamassa ja matkat Kairoon ja Luxoriin olisivat varmasti olleet hienoja kokemuksia. Onhan se vähän ehkä noloa että oltiin Egyptissä eikä nähty edes pyramideja - vähän sama ku menis Pariisiin ja ei kävis kattoon Eiffeltornia. Mutta kun ne pyramidit olis ollu siinä Kairon reissussa, ja aateltiin että turvallisempaa olla menemättä sinne, tilanne kun siellä on vähän epävakaa. Ehkä seuraavalla kerralla :)

Varasimme Hotels4you:n kautta paikan päällä yhden vene- ja snorklausretken. Matkaopas sai meidät hyvin vakuutetuksi siitä, ettei paikallisiin retkikauppiaisiin ole luottamista, joten suosiolla varasimme sitten tältä englantilaiselta matkanjärjestäjältä, jonka kautta otettiin se hotellikin. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että paikalliset retkikauppiaat on ihan luotettavia. Tilanne on vähän samanlainen kuin Thaimaassa: paikalliset ovat siellä vain turisteja varten - elävät turismista - ja jos sana huonosta palvelusta tai kusetuksesta lähtis kiertämään, loppuisi myyjiltä aika nopeasti asiakkaat ja tulot sekä sen myötä koko turismi kärsisi. Kyllä ne kaikin tavoin pyrkivät miellyttämään :)
DSCN7076 DSCN7112


Veneretki järjestettiin Ras Mohammedin kansallispuistoon. Siitä kirjoitetaan näin: "Luonnonpuistossa on monia hämmästyttäviä geologisia luonnonmuodostumia sekä veden alla että maalla, merestä kohonneita koralliriuttoja, tulvamaatasankoja, laaksoja, graniitti- ja hiekkakivivuoria ja pehmeitä hiekkadyynejä." Maksettiin retkestä n. 50 euroa/naama, ja se kesti yhteensä 8 tuntia, sisälsi ruuan, virvokkeet ja snorklausvälineet. Retki oli erittäin hyvin organisoitu ja ohjeistus oli erinomaista. Toisaalta tuolla rahalla voi jo odottaakin saavansa hyvää palvelua. Buffet veneellä oli myös jälleen kerran älyttömän hyvä. 

Venepäivä oli koko viikon kuumin päivä. Oli ihana maata sundeckillä patjoilla ja nauttia auringonpaahteesta ja hennosta tuulenvireestä. Retkellä pysähdyttiin kolme kertaa snorklaamaan. Oppaat sanoi että merivesi on "freezing!!!", mutta ajateltiin että Perämeren lämpötilaan tottuneena ja avannossakin joskus uineena se voi olla kaikkea muuta paitsi "freezing" :D Ja oikeastihan se vesi oli aivan linnunmaitoa. Tosi lämmintä.
DSCN7072 DSCN7048


Me taas vaihteeksi Laurin kanssa torkuttiin miten sattuu  tuolla kannella :D Saatto mennä jotaki maisemia vähä ohi ko oli kiva vaa köllötellä.
IMG_2106


Snorklailu oli aivan huippua! Merivesi oli kirkkain koskaan näkemämme! Korallit upeita. Nyt kun on jo muutaman kerran aiemminkin snorklannut niin ei ollut mitään säätöä siinä aluksi. Jossain vaiheessa aloin pelleilemään kameralle vedessä niin imasin suun täyteen tuota vettä ja siitä menikin sitten loppupäiväksi vatsa ihan kuralle :D Punainenmeri on maailman suolaisin meri, ja se kyllä tuntukin siltä niinku ois desilitran suolaa nielly. 
snorkl2snorkl


En oikeastaan ostanut reissulta kauheasti mitään. Allaoleva paita lähti mukaan parilla kympillä ja sitten ostin kivan feikkikellon, käsikorun ja hajuveden Old Marketin bazaarialueelta. Muuten hyvä, paitsi että oon huomannu että kello jätättää puoli tuntia vuorokaudessa ja se käsikoru oli toiselta puolelta täynnä jotaki shaissea. Total success siis! Taidettiin me semmonen pikku vesipiippukin Suomeen asti sieltä raahata. Nuo hajusteet, vesipiiput ja mausteet on varmaan aikalailla eniten sellaisia Egyptin ominaistuotteita. Aika paljon ympäri maailmaa on toreja tullut kierreltyä ja samaa tavaraahan niissä monesti on mutta nuihin ei kauheasti ole aiemmin tullut törmättyä. 

Nuista Sharmin ostospaikoista: Old Market -alue on suht laaja ja ehdottomasti kaikkein halvin. Suomalaisena saa myös ainakin puolet halvemmalla tavaraa kuin venäläiset :D. Naama Bayssa ei käyty, mutta sellainen käsitys jäi, että siellä on paljon kalliimpaa ja agressiivisemmat kauppiaat. Old Marketissa kaikki oli älyttömän mukavia ja ystävällisiä. Sen jännän jutun huomasi kaupankäynnissä että se oli aika hidastempoista; juotiin teetä ja istuttiin alas ja piti vähän rupatella jotain ennen kuin sai edes tiedon lähtöhinnasta. Ja mitä hauskempaa oli niin sitä alemmas sen hinnan sai :D Esim Thaimaassa toimii se tinkaustyyli, että sanoo oman hinnan ja lähtee käveleen vaan pois jos myyjä ei suostu, niin kohta ne huutelee jo perään että "Okey, okey". Tuolla kun yritin tätä pari kertaa niin ne kohautti vaan olkapäitä ja sanoi että "Okey, good bye then". Eikä mitään katumisen merkkejä siitä että kauppa meni sivu suun. Tuolla kun muisti nauraa, hymyillä ja vitsailla vaan samanlailla kun ne paikallisetkin niin hyvin meni.
Kamera5


Meijän hotellihuoneen puhelin alkoi vaan yhtenä iltana soimaan. Lauri vastas ja toisessa päässä oli nainen hotellin respasta. Se ensinnäkin luuli meitä italialaisiksi ja mekään ei oikeen tiedetty kuka se oli, kun se oli britti eikä egyptiläinen niinku kaikki muut hotellin henkilökunnasta, niin se keskustelu meni vähän ohi ja ei ihan ymmärretty mistä siinä oli kyse. Mutta se mitä tajuttiin oli se, että hotelli halusi tarjota meille kolmen ruokalajin illallisen läheisessä ravintolassa (???). Joo'o, okeei, mikäs juttu tämä on? Suomalaiset skeptikot siellä heti sormi pystyssä ja otsa kurtussa miettii että jokin tässä mättää, ei näin hyvää palvelua ole olemassa. Loppujen lopuksi ei saatu edes selville mistä hyvästä meille moinen edes tarjottiin kun se brittinaisenkin selitys oli tyyliin "sometimes the hotel does this... It might have something to do with the feedback that you gave?" Ja se palaute oli pieni lomake, mikä meidät pyydettiin täyttämään yhdellä illallisella. Kaikki ruksit nakattiin suoraan excellenttiin ja yksi taidettiin laittaa kohtaan "good". Jotain pientä kirjoitin myös siitä hissiepisodista siihen, joten tän illallisen oli kai pakko olla hyvitystä siitä... vaikka se mulle nauranut egyptiläinen työntekijä ei ois kyllä tajunnu hyvittää mulle penniäkään :D
DSCN7245

Oli tosi kiva käydä edes kerran ulkona syömässä, vaikka ei paljoa jaksettukaan vetää, kun oltiin niin täynnä vielä edellisestä ruuasta.

Hei, tiiättekö sen skenaarion ku yrittää oikeen olla romanttinen ja antaa pienen haarukallisen omaa ruokaa kullalle siinä vieressä ja juuri kun se sun käsi, siinä oleva haarukka ja haarukassa oleva suupala on saavuttamassa sitä kullan suuta nii ruoka tipahtaa suoraan vesilasiin. Khehe, that's what happened :D "Excuse me sir, there is a carrot in my glass...." :D
DSCN7247 Kamera1 Kamera
DSCN7201


Viimesenä päivänä lähettiin ihan hetken mielijohteesta koittamaan parasailingia. Se on siis sitä kun moottoriveneeseen on kiinnitetty naru jonka toisessa päässä on liitovarjo ja sitten sitä lennellään taivaalla sen veneen ohjaamana. Köllöteltiin Coral Beachillä ja retkikauppias tuli ehdottamaan tällasta hulluttelua 15 eurolla per naama. No tottakai me lähetään! Puoli-ilmaseksi :D En ois varmaan ees yksin uskaltanu nii oli kiva kun se varjo oli semmonen että siinä pysty istumaan kahestaan vierekkäin. Oli kyllä huippua! Pakko kyllä myöntää että hurjempaa oli kyllä istua siinä moottoriveneessä kovassa vauhdissa kun liidellä siellä ilmassa :D Se oli itse asiassa aika lällyä loppujen lopuksi! Toisin sanoen kuka vaan kyllä uskaltaa mennä. Sama fiilis kuin olis maailmanpyörässä ja nehän on ihan lällyjä, ellei pelkää korkeita paikkoja :D
snorkl3snorkl4 DSCN6956 IMG_2088


Pelättiin että Sharmissa ei saatais mussuttaa pakollista_ulkomaanreissu_hampparia eli Whopperia Burger Kingistä. Aaaaah, lentokentältä se sitten kuitenkin löytyi ja reissu sai kruunun päähänsä! Kuulostan ihan kauheelta... "Kuka sitä nyt pyramidejä jaksaa katella ko voi päivät pitkät istua Burger Kingissä?" :D No ei sentään, tuo on vaan niin mukava "tuttu ilmestys" aina ulkomailla (toinen pakollinen juttu on Starbucks!). Toivottavasti näitä ei edes tulisi Suomeen, koska ois kiva säilyttää se huippu fiilis mikä tulee siitä, kun nuita herkkuja pääsee nauttimaan vaan pari kertaa vuodesta. 

Biliskuva on silkkaa hämäystä, ei oikeesti keretty vasta ku kasata pallot ku joku tuli jo valittaan että ei saa enää kymmenen jälkeen pelata :D (Hotellilla oli kumminki ihan älytön konsertti menossa, että kyllähän tuo rauhallinen pelailu oli siihen verrattuna vähintäänkin häiritsevää...........)

Löydettiin myös Moro-suklaapatukka.
Sharm El Sheikh 2-20133

Lento oli tietysti kaks tuntia myöhässä ja meijän jatkoyhteys junalla Helsingistä Ouluun kosahti siinä samalla. No, kummiskin päästiin koneeseen ja matka meni mukavasti siinä yhen papan kanssa Djangoa kattellessa. Takaisin päästyä, huomattiin kyllä että Hesassa taas ollaan ko heti ensimmäiset työntekijät, joilta yritettiin pyytää apua, oli ihan hapannaamoja meitä kohtaan (terkkuja passintarkastukseen ja tulopalveluun). Onneksi kerettiin vielä viimeiseen Ouluun lähtevään junaan niin ei tarvinut alkaa metsästään yöpaikkaa.

Lentokoneesta räpsittiin vielä kuvia mahtavista Egyptin maisemista, jotka tosiaan ovat vertaansa vailla :)
Sharm El Sheikh 2-20131 Sharm El Sheikh 2-2013

Nyt kun vielä sais sen lupaamani videon tehtyä :D Lupaan tehdä sen! Kiva päästä pitkästäaikaa värkkäileen editointien kanssa, junnumpana harrastin sitä paljonkin :)

Ikäwä Epyktiin :(

<3Iina<3

9 kommenttia :

 1. Vitsi ku oot jaksanu tehä pitkiä näistä postauksista, huippua lukea :)

  VastaaPoista
 2. Oon lukenut sun blogia jo pitkään mutta vihdoin liityin lukijaksikin! :) Lähdin kans kerran kolmen päivän varotusajalla äkkilähdöllä Egyptin Hurghadaan eikä todellakaan käyty missään Kairon tai Luxorin reissuilla, se kun oli vain semmonen irtiotto arjesta niin ei olis tehny mieli viettää päiviä vaan bussissa, vaan teki mieli rentoutua ja maata altaalla tai biitsillä, ehtiihän niitä nähtävyyksiä myöhemminkin mennä katsomaan :D ! Mut se päivä merellä snorklailuineen oli kyl ihan paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii tervetuloa ihan näin viralliseksi lukijaksi!:) mukava tietää ketä kaikkia lueskelee tätä. Ja joo ehdottomasti venereissu oli paras:) se riitti kyllä aktiviteetiksi:)

   Poista
 3. näytät tosi fressiltä noisa kaikisa kuvissa! itellä on aina semmonen rusinanaamaolo ulkomailla! :D (ainakaan kukaan ei ikinä tunnista altaalla mutta illalla kyllä sit.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tekee aina niin tiukkaa jaksaa vääntää mitään meikkiä edes illaksi:D tuntuu et se vaan tukkii lisää sitä ihoa joka on ollu koko päivän aurinkorasvan ja hien peitossa! Ja sit tuntuu et se meikinpoistoaine poistaa samalla sitä rusketusta?:D haha, onneks kumminki jaksoin ees muutamana päivänä laittaa vähä meikkiä nii en tosiaaan näy kaikissa kuvissa ihan rusinalta:D yks hyvä vinkki on kulmien ja ripsien värjääminen ennen reissua! Pelastaa paljon:)

   Poista
 4. Herranjestas miten hyvältä näytät bikineissä! :) ihana kun laitat niin paljon kuvia.. Itse oon tosiaan Thaimaassa Koh Changilla tällä hetkellä ja sama juttu.. Ne on täällä seasonina turisteja varten, eikä pystyis "kusettamaan" tai palvelemaan huonosti koska puskaradion voima on niin valtava..

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Ääää älä puhu Thaimaasta, tuun niiiiin kateelliseksi! Mulla on just neljä kaveria lähdössä sinne:) ja kiitos kehuista, voin kyllä myöntää että oman kropan ongelma-alue on selkeesti tuo vatsa ja tässä huivi kyllä hyvin sen onneksi peittää!:D haha

   Poista
 5. ihania kuvia :)

  http://tiiiiiinaa.blogspot.fi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...