sunnuntai 8. helmikuuta 2015

BRAND NEW BATHROOM


P1012562


Hotellimaista luksustunnelmaa kylpyhuoneeseen


P1012569

P1012565

P1012572

Näitä kuvia katsellessa tulee ylpeä olo itsestä. Koskaan en oo ennen suunnitellut ja sisustanut kylpyhuonetta alusta alkaen sähkö- ja putkitöistä lähtien viimeiseen silaukseen asti. Kylpyhuoneesta tuli kuitenkin juuri sellainen kuin olin suunnitellut, ellei jopa parempi kuin osasin toivoakaan! Monessa kohtaan piti olla kuitenkin tarkkana, ettei homma mennyt pieleen: laatoittaja oli lähellä laatoittaa pistorasiat umpeen, putkimies meinasi unohtaa pesukoneliitännät ja sähkömies asensi sähkörasiat varmaan 5 kertaa vääriin paikkoihin. Naapureiden mummot tulevat vieläkin kyselemään meidän kylppärin toiminnasta ja valittamaan, miten heillä ei vieläkään toimi tämä ja tuo asia. Uskaltaisin väittää, että perehtyneisyyteni  kylpyhuoneremontin toteuttamiseen ja jatkuva työn tarkistaminen onkin varmaan ollut syynä sille, ettei meillä ole jälkeen päin ollut juuri minkäänlaisia jälkipuinteja toiminnallisuuden nimissä. Suosittelen siis, että jokainen kokonaisvaltaiseen kylppäriremonttiin lähtevä joko palkkaa pätevän työnjohtajan pelkästään omaan projektiin tai perehtyy itse toteuttamiseen mahdollisimman paljon. Ja näin VARSINKIN, jos olette tarkkoja lopputuloksesta ja oman visionne toteutumisesta, niinku meikäläinen ;) Sain olla melko moneen kertaan poikittaista mailaa antamassa remppaukoille kun väittivät että joku juttu ei ole mahdollista ja sanoin että ****** kyllä varmasti on ja tiedän että on! ;)

P1012576

Melko pienessä kylpyhuoneessamme on käytetty kaikki neliöt tappiin asti - yhtään hukkatilaa ei ole. Lisäksi, koska mulla on ihan jäätävästi puteleita, meikkejä ja muita tököttimiä, niin tiesin tarvitsevani aivan hulluna säilytystilaa. Konkretisoi hyvin ton mun tavaran määrän kun vertaa mun ja Laurin tarvitsemaa tilaa: Laurilla on omille tavaroilleen yks hylly ja mulla on ööööö 9 + kaks isoa laatikkoa :D Mutta moni nainen siellä varmasti samaistuu! Otinkin viime keväänä elämäntehtäväkseni saada kylppäriin maksimaalisen määrän säilytystilaa ja niin, että se kaikki säilytystila on tehokkaassa käytössä ja toimii käytännöllisesti. Teen vielä erikseen postauksen säilytystiloista, jottei tämä postaus levahtais aivan mammuttimaiseksi! :)

P1012585

Suihkun ja muidenkin vesipisteiden suunnittelu oli myös oma hommansa sillä viemäri oli toisella puolen kylppäriä ja putkien vienti oli vähän kinkkistä aluksi. Alkuun putkien piti mennä pintavetona, mutta esteettisyyden nimissä (;D) päätimme madaltaa kattoa ja näin saimme putket piiloon. Samalla saatiin upotettua kattoon kolme spottivaloa. 

Suihkukulma on Eago-merkkinen ja ostettu K-Raudasta alle 200 euron hintaan. Suihkukulman säde on 90 cm, vaikka aluksi suunnitteli 80 cm mittaa saadaksemme lisää lattiatilaa ja pyykinpesukoneen ovelle tilaa avautua. Onneksi päädyttiin tähän 90 cm koska se 80 cm ois ollut kyllä aivan liian pieni. Mikäli tila antaa periksi, niin suosittelen ehdottomasti mahdollisimman ison suihkukulman hankkimista. Palakittee pitkässä juoksussa kun ei tarvi nyhjöttää ahtaasti. Ja siis ylipäätänsä suihkukulma on ehkä maailman pätevin keksintö ikinä, koska ovet taittuu 180 astetta, niin että ovet saa puskettua aivan seinän viereen synnyttäen lisää lattiatilaa ku tyhjästä!

P1012579

P1012677

P1012684

P1012679

Kylpyhuoneen suunnittelussa selkeä visio on valttia. Mulla oli alusta asti mielikuva sellaisesti freesistä ja valoisasta hotellimaisesta kylppäristä, mihin on ihana pimeänä talviaamuna mennä laittautumaan ja virkistäytymään. Kaksion kokoisessa asunnossa on myös tärkeää, että asunto itsessään on kuin yksi iso huone. Sen tulisi näyttää saman henkilön suunnittelemalta ja toteuttamalta - yhtenäiseltä. Tilojen yhtenäisyyttä voi rakentaa sisustustyylin, värien, tekstiilien tai pintamateriaalien avulla. Etenkin pintamateriaalien valinta tulisi miettiä tarkasti, sillä se määrittää pitkälti myös sisustustyylisuuntia, mitä tilassa voi toteuttaa. Siksi vuokrakäyttöön tulevissa tiloissa kannattaa suosia mahdollisimman neutraaleja sävyjä ja materiaaleja, sillä ne antavat eniten liikkumatilaa asukkaalle sisustustyylien suhteen ja todennäköisesti miellyttää suurinta osaa potentiaalisista vuokralaisista.

Miten yhtenäisyyden luominen vaikutti siis päätöksiini kylpyhuoneessamme käytettävistä materiaaleista ja väreistä? Ensinnäkin, meidän asunnossamme on tammilaminaatti ja keittiössä on tamminen työtaso. Tehostevärinä muutamassa seinässä makuuhuoneessa ja olohuoneessa on sellainen vaalea mokka/khaki, joka on kuitenkin enemmän lämmin beige, kuin harmaa tai vihertävä. Kylpyhuoneeseen halusin näin ollen myös tammisen tason, neutraalit valkoiset kiiltävät kalusteet ja vaalean mokan väriset tekstiilit. Valitsimme isot valkoiset seinälaatat, koska ovat tällä hetkellä todella trendikkäät mutta lisäksi ajattomat. Keittiömme välitila on rosteria, joten graniitinharmaa neutraali lattiakaakeli sopi myös hyvin kylppäriin. Viileä sävy lattiaan oli myös aika lailla välttämätön lämpimän tammen ja beigen sävyjen vastapainoksi. Jos lattian sävy olisi ollut lämmin, kylppärin ilmeessä ei olisi riittävästi kontrastia ja  sitä "freesiyttä".

Ja niinkuin tiedätte, koska kyse on mun suunnittelemasta kylppäristä, yksi suuri kriteeri suunnittelussa ja valinnoissa oli mahdollisimman edullinen hinta ;) Esimerkiksi kaikki säilytyskalusteet on hankittu Tori.fistä! Upea Solo valumarmoriallas on hankittu edulliseen hintaan Starkin verkkokaupasta ja vaalea tamminen työtaso ostettiin Bauhausin poistotuote-läjästä ja petsasimme ja käsittelimme sen sitten itse tummaksi. 

P1012609

Kun suuret linjat on mietitty, tulee yksityiskohtiin kiinnittää huomiota. Mikään kylppärin esine tai tavara ei ole eksynyt sinne vahingossa;) Esimerkiksi bauhaussista hankkimassani WC-paperipidikkeessä (14€) on samanlainen muotokieli kuin Lidlistä (5€) ostamissani tarralla kiinnitettävissä pyyhepidikkeissä. Myös Kärkkäiseltä hankitun Hansgrohen bidehana sekä suihkun Oras Optima suihkuhana toistavat samaa muotokieltä. 

Ihan detaljiyksityiskohdissa olen käyttänyt mustaa korostusvärinä. Tämä tulee esille esimerkiksi KairaHousesta ostamissani pyyhenipsuissaRitualsin saippuapumpuissa, sekä lääkelokerikossa käyttämissäni nimitarroissa. 

Lisäksi freesiyttä korostamaan halusin iiiihan pikkuriikkisen limevihreää, mikä tulee esiin saippuassa, maton kuviossa, pöydällä olevissa purkeissa, Tokmannilta ostamissani koristekukissa ja Biltemasta ostamissani suihku SPA-setissä.

P1012716

P1012615

P1012624>

P1012612

P1012740

"Kun suuret linjat on mietitty, 
tulee yksityiskohtiin  kiinnittää huomiota."


P1012713

P1012691

P1012688

Mulla oli aluksi ajatuksena rakentaa suihkuun upotetut suihkuhyllyt vesieristyslevystä, mutta aikataulu oli tiukka ja siksi en kerennyt niitä suunnittelemaan sen tarkemmin - kun toteutuskin olis pitänyt tehdä itse. No jokatapauksessa en missään nimessä halunnut tyypillistä teräskorihyllyä tms, koska se ei olis sopinut siihen hotellifiilikseen. Hankinkin sitten lasihyllyt ja aattelin että nistä tulee ihan täydelliset tuohon. NO, niitäkin sitten väännettiin ees taas ja eipä niitäkään sitten voinut laittaa kun putkia oli asennettu seinän takana ristiin rastiin ajattelematta sitä, että siihen joku hylly on joka tapauksessa voitava porata. Hyllyn liimausvaihtoehtojakin käytiin läpi, mutta todettiin että kantavuus ei riitä. Eli loppujenlopuksi en voinut sitten porata edes sitä rumaa teräskorihyllyä suihkuun ja meillä oli pitkään putelit lattialla lattiakorissa. Syksyllä vasta luovutin ja hankin Biltemasta halavalla tuommosilla imukupeilla kiinnitettävän hyllykön ja hyvin se on siinä pysynyt ja toiminut tehtävässään. Jos kylppärissä jotain muuttaisin niin ne lasihyllyt yrittäisin vielä värkätä jotenkin :D

P1012628

P1012673

P1012674

Lääkelokerikko on ostettu Bauhaussista ja sen jälkeen käsitelty vedenkestäväksi. Tämä oli äitini keksintö - sanotaanko näin että hänkin on jonkin sortin ekspertti siinä, kun pitää hyödyntää kaikki tila maksimaalisesti ;) Kaikki mitat työtasossa triplavarmistettiin, ja hyvä varmistustyö tuotti toivotun lopputuloksen. Halusin tosiaan, että työtaso on 50 cm syvä, jotta etäisyys peiliin ei ole meikatessa niin suuri, ja sillä säästi myös lattiapinta-alaa. No, 90% pesukoneistahan on 60 cm syviä, mutta selvitin että 50 cm syviäkin pesukoneita on mahdollista saada suht. edullisesti. Markantalosta löytyi sitten Candyn loistoyksilö alle 300 eurolla ja istui koloonsa kuin nakutettu. Lääkelokerikko on siten laitettu työtason nurkkaan vain sen takia, että sinne jäi pesukoneesta tällainen ylimääräinen pieni rako, johon oli mahdollista jotain laittaa. Lisäksi tarvitsimme jonkin näkö- ja vesiesteen lokerikon takana ja tason alla olevalle peilivalon muuntajalle.

P1012676

P1012675

P1012682


" Kylpyhuoneen suunnittelussa selkeä visio on valttia. "


P1012605

Tässä vielä kuva kylppäristä pelkällä peilivalaisulla, niin että kattospotit eivät ole päällä! Silloin hotellimainen tunnelma pääsee oikein oikeuksiinsa ja suihkussa käynti tuntuu ihan luksukselta. Tuon peilin olen tosiaan suunnitellut ja tehnyt ja osittain teetättänyt alusta asti itse ja se onkin kylpyhuoneemme - ja itseasiassa koko asuntomme - kruunu. Mää katon sitä joka aamu ja ihmettelen että oon osannut tommosen oikeasti tehdä! Tällaisestahan sais kaupasta pulittaa tuhansia euroja. Ette usko paljonko tää maksoi kuin tein itse... 150 euroa!!! Ja mulla on teille hyviä uutisia. Aion kertoa teille omassa postauksessaan juurta jaksaen, miten tällainen tehdään ;)

Mitä mieltä olette kokonaisuudesta? 

Itse en voisi ainakaan olla lopputulokseen enempää tyytyväinen! <3


-Iina-

Ps. lähiaikoina luvassa siis lisää spesifimpejä postauksia kylppäriin liittyen! 


27 kommenttia :

 1. Tosi ihana kylppärikokonaisuus!! Oot kyllä huippuhyvä suunnittelemaan kokonaisuuksia! Postaappa äkkiä tuosta hienosta peilistä ohjeet, nimittäin täällä ollaan haaveiltu just samantyylisestä ja ne pienetki maksaa tosiaan paljo.. Ja remontti on alkamassa ihan näillä näppäimillä :)
  -Nippe-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) hehe, ajattelinkin että peilistä tulee heti pyyntöjä niinkuin on tullutkin :p yritän keretä mahdollisimman pian siitä postaamaan!

   Poista
 2. Aivan upeaa suunnittelua ja mahtava lopputulos!

  VastaaPoista
 3. Siis mä en voi kuin ihailla tuota sun tee se itse -meininkiä! :) Näyttää todella upealta!

  VastaaPoista
 4. Miten pidät ton suihkukaapin lasit puhtaina? Mulla on ollu nyt 1,5 vuotta tuollaset ja mielenterveys kärsii ku se jatkuvasti likaantuu ja näkyy kalkkiset pisaran "jäljet". Jos pesee ikkunanpesuaineella, ne on puhtaat ehkä seuraavat 2 suihkukertaa. Argg, onko mitään ihmeainetta olemassa?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika! Todella ärsyttävää.. Mutta semmosella käsiliipalla kun vetää joka suihkun jälkeen niin pysyy vähän paremmin puhtaana. Ei taida olla vielä sen lisäksi muuta keksintöä:/ vois alkaa kyl miettimään siihen jotain konstia!

   Poista
 5. Wau, täydellinen kylppäri!! Tuo sinun tee se itse-meininki on todella arvostettavaa, upeaa työtä Iina! :) mistä tuo tuoksutikkupurnukka on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Se on muistaakseni ihan näitä air wickin ja ostettu kärkkäiseltä! Ihania nuo pikku timangit siellä sisällä ^^

   Poista
 6. Wautsi, ihana! Onko teillä siis omistuskämppä ja onko tarkoituksena laitella muitakin huoneita uuteen uskoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole omistuskämppä valitettavasti, mutta tutun omistuksessa. Makuuhuone ollaan sisustettu nyt myös uusiksi joten siitä pitäisi ottaa myös kuvia. Muu asunto ollaan remontoitu 5 vuotta sitten ja siksi ei muuta ole nyt tiedossa. Putkiremppa oli viime keväänä ja samassa syssyssä toteutettiin kylpyhuone.

   Poista
 7. Maksoitteko rempan sitte ite vai osallistuko asunnon omistaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunnon omistaja tietty maksoi koska hänen asuntonsa :)

   Poista
 8. Peilipostausta odotellessa! :)

  Nimim. Asuntokaupat tulilla!

  VastaaPoista
 9. Sitte ku mun asunnossa koittaa putkiremppa palkkaan sut suunnittelemaan homman! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovittu!:D vaikka kyllä siitä teijän keittiöstäkin on tulossa upea:)

   Poista
 10. Huhhh!! :) Täydellinen! Onko kuvia miltä näytti ennen remppaa`? :) Oot kyllä mahtava mimmi kun ite kaiken väsäät!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän!:) on jotain kännykkäkuvia ennen! Ennen-jälkeen postaus on luvassa:)

   Poista
 11. WAU, yksinkertaisen upea lopputulos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En muuttaisi kyllä mitään muuta paitsi nuo suihkuhyllyt!:)

   Poista
 12. Wau, mahtava kylppäri! Rakastan just tuollaista hotelli-/spatunnelmaa ja miten loistavia ja nerokkaita ratkaisuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsekin oon hurahtanu tohon hotellifiilikseen:) nimim. Hotellimaisia lakanoita jo puoli vuotta etsinyt!

   Poista
 13. Hei mulle tulossa myös tollatavalla pesukone tason alle. Onko tuolla pesukoneen ja tason sekä seinämien välillä tyhjää tilaa? Vai onko sulla pesukone joka ei liikahdakkaan linkouksessa? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesukoneen molemmilla puolilla on 1-2 cm liikkumatilaa ja takana sen verran että virtajohto mahtuu pistokkeeseen eli n. 5 cm :) pikkusen pesukone linkouksessa tärisee mutta ei pahasti!

   Poista
 14. Ihana kylpyhuone! Meille on tulossa putkiremppa pieneen kylppäriin ja haluaisin laittaa pesukoneen juuri noin tason alle kuin teillä. Saako kysyä, mihin sait pyykkikoneen hanan piilotettua?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...