perjantai 20. helmikuuta 2015

KYLTERIPÄIVÄT 2015

Aiemmin kerroinkin jo reissanneeni tuolla etelän mailla useampaan otteeseen tammikuussa. Yks reissuista oli tämä meijän huikeaakin huikeampi Kylteripäivät, joka on Suomen Ekonomien järjestämä verkostoitumis-, asiantuntija-, ja viihdetapahtuma kauppatieteiden opiskelijoille. Meistä tytöistä kukaan ei ollut aiemmin käynyt "kypällä", vaikka ollaankin jo 5. vuoden opiskeljoita. Tunnettiin olomme kyllä tosin hieman senioreiksi siellä, mutta eipä se haitannut :D Suosittelen tapahtumaa lämpimästi kaikille ekonomiopiskeljoille! Puitteet olivat upeat - kiitos järjestäjille :)

P1012377

Ensimmäinen päivä koostui seminaareista ja puhumassa oli useita yrittäjiä ja suurten yritysten johdossa työskenteleviä henkilöitä. Seminaaripäivä oli super inspiroiva ja tähtäsi todella tällaiseen "nuoren sukupolven" kannustamiseen ja innostamiseen - uskaltautumaan yrittämään ja tavoittelemaan niitä haastavilta ja vaikeiltakin tuntuvia unelmia.

Suomessa yrityskenttä on muuttumassa radikaalisti ja ihmiset työskentelevät enemmän ja enemmän pk-yrityksissä samalla kun suurten työnantajien kuten esimerkiksi valtion, pankkien, Nokian ja Finnairin on pakko vähentää henkilöstöä. Kylteripäivillä opiskelijoiden asenteet näitä suuria työnantajia kohtaan olivat muuttuneet aiemmista vuosista merkittävästi ja esimerkiksi yrittäjyys nähtiin aiempaa houkuttelevampana vaihtoehtona. Meidän 500 ekonomiopiskelijan otannasta poiketen suomalaiset korkeakoulutetut näkevät kuitenkin edelleen suuret yritykset vetovoimaisimpina ja ihanteellisimpina työnantajina. Yrittäjyys on ennen tuntunut minustakin jotenkin kamalan riskialttiilta ja turvattomalta vaihtoehdolta, mutta tällä hetkellä kun YT-neuvotteluja pidetään joka toisessa puljussa, ei se työntekijänkään asema ole missään nimessä turvattu. Suosittelen kaikkia opiskelijoita koittamaaan yrittäjyyttä jo opiskelujen aikana kun on aikaa eikä taloudellinen vastuu perheen elättämisestä vielä paina päälle. Jos voisin mennä 5 vuotta taaksepäin opintojen alkuun ja mulla ois joku killeri bisnesidea niin oisin kyllä lähteny koittamaan!

P1012353

Noniin yrittäjyyspuheista tärkeämpiin eli The Ruokaan! ;D Koko 2-päiväisen Kypän ruokatarjoilut (ja juomatarjoilut) olivat aivan uskomattomia! Ei niinku yhtään mittään valittamista.

kypa-213
Kuva © Timo Soasepp

Kattokaa nyt tota ylempääki kuvaa...

kypa-245
Kuva © Timo Soasepp

Iltatapahtuma ja yöpyminen olivat Helsingin keskustassa, Radisson Blu Plazassa. Illalla oli tanssishow ja upea bändi soitti blues -tyylistä musiikkia alkuillasta ja menevämpiä radiohittejä loppuillasta. Me oltiin tyttöjen kanssa suurin osa illasta eristäytyneenä omassa nurkassa laulamassa karaokea :D Että se siitä verkostoitumisesta. 

kypa-270
Kuva © Timo Soasepp

kypa-310
Kuva © Timo Soasepp

Seuraava aamu oli odotetusti aika kauhea. Hotelliaamupala kuitenki pelasti paljonkin. Seuraavaksi 500 opiskelijazombia liikutettiin busseilla Salmisaaren liikuntakeskukseen Biitsi Areenalle, jossa vuorossa oli 4-tuntiset biitsibileet! Nuokin bileet on joka vuotinen traditio, mutta meillä ei silti ollut mitään käsitystä millaset ne tulis olemaan. Tuntui typerältä muutenki pakata matkalaukkuun jotain kukkasortseja ja -seppeleitä :D Areenalla oli kuitenkin 26 astetta koko ajan, joten tarkenemisesta ei tarttenu huolehtia. Ohjelmassa oli limboa ja köydenvetoa ja lounaana burrito-buffet. Cover-bändi oli myös aivan loistava ja tanssittiinkin melkein alusta loppuun asti!

kypa-480
Kuva © Timo Soasepp

kypa-377
Kuva © Timo Soasepp
Kylteripäivät 2015 (1)

Sellaset kemut! Olihan nuista biitsibileistäkin aika raju mennä pukemaan paksut vaatteet päälle ja tajuta että ulkona on kylymä ja kauhia loskasää!
Hämmensi kyllä meikäläisen mielenterveydellistä tasapainoa hetkeksi :D

Mää selvisin silti.

-Iina-

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...