torstai 19. maaliskuuta 2015

ERILAINEN TULPPAANIASETELMA

Ootko koskaan ostanu kaupasta halpaa tulppaanikimppua ja huomannu vasta jälkeenpäin kotona, että lehdet ovat aivan taittuneet ja ruttuiset? No mulla kävi just noin viime viikolla. Ostin Prismasta yhden alennuskimpun ja oikein muka tarkkaan valikoin parhaan näköisen! Kotona sitten pakettia aukastessa hirviä pettymys, kun lehdet oli ku katujyrän jäljiltä. Meinasin nakata roskiin suoraan, mutta onneks en nakannu!

Btw, en oleta että mieslukijani siellä välttämättä ymmärtävät tätä tuoreen, mutta huonokuntoisen kukkakimpun tuottamaa pettymystilaa :D Laurinkin ilme oli just että "niin tosta maksoit 5 euroa mutta sitä naudan entrecoteeta ei voitu ostaa?" :D Mutta kyllähän te miehet ootte tottunu tähän naisten hömpötykseen. Kukkakimppu on meille niinku teille se huurteinen keskiolut kymppiuutisten aikaan illalla ennen nukkumaanmenoa: kummatkaan ei oo millään lailla välttämättömiä, mutta jostaki syystä se on aina joskus pakko saada..Ja vastakkainen sukupuoli ei_vaan_ymmärrä :D

Takas tulppaaneihin. Lopulta päädyin repimään kaikki lehdet veks! Näissä kuvissa kukat ovat olleet maljakossa jo noin viikon, joten nuput ovat reilusti auenneet. Lehdet tekevät varresta vahvan, joten jos otatte lehdet pois, niin varokaa ettei varsi katkea samalla. 

P1010067

P1010073

P1010075

P1010084

Tästä tulppaaniasetelmasta keittiönpöydällämme tuli ihan mun lemppari! Kimppu ei ilman lehtiä tosin ole ihan niin massiivinen, eikä tarvitse kovin isoa maljakkoa. Tällaisessa suht isossa "suolakurkkupurkissa" näyttivät just täydellisiltä. Saatampas seuraavallakin ostoskerralla repiä lehdet irti :)

Iina

Ps. onko kellään mitään mahtavia "näin kukkasi säilyvät kauniina pitkään" vinkkejä tai ohjeita? Kukkaravinteita saatan käyttää, varret leikkaan puukolla ja käytän viileää vettä maljakossa, mutta ei nämä tunnu silti viikkoa pitempään meikäläisen hoivissa kestävän?

4 kommenttia :

  1. Näyttääpäs kauniilta tulppaani kimppu, pitäisi itselläkin ostaa taas pitkästä aikaa nippu :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa jokapäiväisen vedenvaihdon yhteydessä laittaa hienoasokeria veden joukkoon

    VastaaPoista
  3. Tulppaanit kannattaa laittaa yöksi viileään paikkaan, niin säilyvät paremmin :) Asun kerrostalossa, niin oon laittanut parvekkeen oven viereen, kun siinä käy veto :D Mut eipä se kimppu meinaa siltikään, kuin viikon päivät säilyä nättinä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...