keskiviikko 13. helmikuuta 2013

SHARM EL SHEIKH - LUKSUSLOMA MINIMIBUDJETILLA (Osa1)

Noniin! Kerrotaampas nyt millanen reissu meillä oli. Kuten jo aiemmassa postauksessa selitinkin, saimme Aurinkomatkoilta äkkilähtöpaketin Helsingistä Sharmiin niinkin halvalla kuin 330 eurolla. Ja koska Oulu-Helsinki väin lennot on nyt niiiiiiin tuskasen kalliit (jopa 500€!!!), niin päätettiin hyödyntää rakasta  VR:ää, joka kuitenkin aina tarjoaa opiskelijahintaiset liput (80€ meno-paluu). Mulla oli junamatkalla edessä kandidaatintyön aihepaperin kirjoittamista, eli siinä vaiheessa ei vielä voitu puhua rennosta lomasta. Meillä oli sen aihepaperin dedis maanantaina ja lähdettiin siis lauantaina. Piti kuiteski ottaa torkut ennen kuin aloin naputtamaan oikein urakalla. Vieläki varmaa selkä ja niskat jumissa tuosta junassa nukkumisesta.

Oltiin Helsingissä lauantai-iltana 11 aikaan ja lento Sharmiin oli vasta sunnuntaiaamuna kahdeksalta. Siinäpä me yö hippaloitiin lentokentällä, pötkötettiin sohvilla ja katottiin Putousta. Ei ollu kyllä yhtään sen paremmat unet ku junassakaan, niinku arvata saattaa. Itseasiassa ennoo koskaan näyttäny niin hirveeltä ku sillon klo 5 aamulla ku Lauri herätti mut jostain laukkujen päältä makaamasta turvatarkastukseen. 


Koneeseen kun päästiin niin voitte arvata miten kävi. Jossain vaiheessa molemmat säpsähettiin hereille ja  kummissaan mulkoiltiin edessä olevaa lounasta. Vieressä istunut tyttö sanoi että oltiin molemmat tipahettu melkein samantien nousun jälkeen ja ruuat oli seisonu siinä jo sen puolisen tuntia kun tyttö ei ollut raskinut herättää :D Unilta jaksettiin just ja just vetästä lounaat naamariin ja vaikka yritettiin siinä muka jotakin sille tytölle mukavasti rupatella niin oltiin sammuttu taas. Ja tyytyväisenä nukuttiin siihen asti kun kone laskeutui. Meni lento meleko kivuttomasti! En muista oikeestaan mittään siitä. Laskeutumisen aikana saatiin muutama kuva otettua ja aika hyvä kokonaiskäsitys jo siitä millainen Sharm El Sheikh on - hiekan päälle rakennettu turistikeskus, joka muodostuu valtavista hienoista hotellialueista.

Sharm El Sheikh 2-20134 IMG_1331

No, mehän ei menty sinne äkkilähtöpakettiin kuuluvaan kahden tähden hotelliin, Viva Sharmiin, kun kuultiin että sen tasosessa hotellissa ruoka saattaa olla vähän kökköä ja mahatauti näin ollen melko todennäköinen (käytiin kyllä tsekkaamassa tää hotelli kuiteski, ja ihan kiva oli ja ruoka kuulemma hyvää!). Hotellivertailut.fi -sivuston kautta bongattin 320 eurolla koko viikon all inclusive kahdelle viiden tähden Iberotel Il Mercato -hotellista. Hotellivälittäjänä toimi Hotels4you. Hotelli oli Il Mercato -ostoskeskuksen yhteydessä ja muutenkin ihan hyvällä alueella. Saatiin joku superhyperäkkilähtötarjous tähän kun oikeasti sen hotellin hinta kahdelta ois ollu jotain 700-900 euron luokkaa :D  

DSCN6735 DSCN6734 DSCN6703 DSCN6732

Hotelli oli kuin hulppea risteilylaiva sisältä. Se sisälsi neljä uima-allasta. Kaksi sisäuima-allasta, joista toisella pystyi myös ottamaan aurinkoa ja kaksi kattouima-allasta, joista toinen oli lämmitetty. Kesällä sesongin aikaan kun Egyptissä on koko ajan 40 astetta lämmintä, ei uima-altaat tarvitse lämmityksiä, mutta nyt kun öisin lämpötila oli 20 asteen tienoilla ja päivällä 25-30 astetta, altaat kerkesi viiletä yön aikana ja se yks allas, jota ei oltu lämmitetty, oli kyllä ihan saakelin kylmä :D Hotellin aulassa oli joka ilta jotain pientä ohjelmanumeroa ja en tiiä ollaanko Laurin kanssa jotenkin mummoutumassa, mutta meistä se melu oli välillä aika häiritsevää kun ois halunnut aikasin mennä nukkumaan. Puolenyön aikana loppui järjestetty ohjelma, mutta senkin jälkeen tietysti venäläiset keksi omat ohjelmansa....

Missään vaiheessa ei tarvinu kyllä pelätä että nälkä ois iskeny. Oli aamubuffet, lounasbuffet ja iltabuffet ja välissä sai allasbaarista hakea snackeja. Kaikkia juomia sai ilmaiseksi puoleenyöhön asti. Lounas- ja iltabuffet vaihtuivat päivittäin ja ne oli valmistettu aina jonkin maan teeman mukaisesti esim. meksikolaista, ranskalaista, intialaista jne. Näin ei päässyt kyllästymään ainakaan viikon aikana. Yleisesti ruuat olivat aivan uskomattoman hyviä ja kauniin estettisesti aseteltu esille. Ja sitä oli PALJON. Kyllä sitä aina välillä ihmetteli, että hetkonen, täällä me vaan 150 eurolla elellään ko kroisokset. :D


Kamera3 DSCN6669 Kamera4 DSCN6979 Kamera2


Henkilökunta oli älyttömän ystävällisiä ja palvelualttiita. Kaikki oli "No problem, no problem". Samantien kun viimenen pisara viiniä valui kurkusta alas niin uusi täysi lasi oli jo pöydällä. Paikalliset egyptiläiset (jotka ovat siis tulleet Sharmiin pelkästään turisteja varten) osasivat myös älyttömän hyvin englantia ja asioiden hoitaminen oli mutkatonta. Ainut asia mikä pikku tosikko-Iinaa ärsytti välillä, oli paikallisten omituinen tapa tehdä kaikesta vitsiä. Tuolia yritettiin viedä alta ja kun yritti kysyä että "One beer,please?" niin tarjoilija vastaa vaan että "No." ja kävelee pois ja kohta on olutlasi pöydällä? :D Mää en ihan aina kyllä päässy niitten pään sisälle että mitä ne milläkin tarkotti ja mikä oli vitsiä. Mulle sattu sellanenkin että jäin hissiin jumiin. Sähköt meni poikki. Pilkkopimeä, pieni hissi ja mitkään nappulat ei toiminu. Meitsi  siellä pelkissä bikineissä. Kukaan ei kuullut vaikka hakkasin ja rynkytin sitä ovea. En onneks tommosissa  tilanteissa panikoi kovin nopeesti, mutta kyllä siinä vähän hikeä puski. Viimesenä oljenkortena yritin itse puskea ovet auki ja sain onneksi niitä raotettua ja lopulta puskettua auki. Hissiin oli just tulossa hotellin yksi työntekijä ja brittipariskunta. Britit oli ihan kauhuissaan ja kyseli että oonko ok. Ja mitä teki egyptiläinen kaveri? NAURO! "what are you doing there??! hahaa, it's normal, you know, electricity on, electricity off!" Whuuuut? Not in Finland :D

DSCN6632 DSCN6642

Ekat päivät meni pitkälti tutustuessa vähän hotelliin ja lähiympäristöön. Sharmissa ei ollut juuri missään ilmaista nettiä ja hotellissa se oli aivan törkeän hintanen, eikä ilmeisesti edes toiminu. Il Mercatossa oli Costa Coffee ja Starbucks, joissa molemmissa sai ostettua nettiä 5 puntaa/tunti eli n. 50 senttiä. Heti eka  ilta menikin Laurilla aikalailla Starbucksin seiniä katsellessa ja meikäläisellä läppärin kanssa aihepaperin viimeistelyssä. Sen rupeaman jälkeen sai vasta niinku kunnolla rentoutua.

Käytiin yks ilta taksilla sellasella Soho-alueella, joka on täysin turisteille tarkoitettu alue - paikallisilta pääsy kielletty. Yhden kadun varrella oli baareja, kahviloita, ravintoloita, merkkiliikkeitä ja pieni (kallis) bazaarialue. Olihan siellä ihan kiva käydä, mutta me ei oikein silti tykätty kun se oli TÄYNNÄ koppavia venäläisiä. Sohosta löytyi myös kahvila nimeltään El kahvi 8) Tai ainakin niin me se tahdottiin lukea.

DSCN7016 DSCN7018 Sharm El Sheikh 2-20132
DSCN7027

Hotellin yhteydessä ei ollut omaa rantaa. Sieltä oli joka päivä tunnin välein kuljetus kahdelle omalle rannalle, Coralille ja Sandy Beachille. Ensimmäinen oli oikein kiva paikka mutta jälkimmäinen melko sotkuinen ja pieni. Coral Beachillä vietettiinkin lomasta muutama päivä. Sharmissa ei oikein ole mitään sellaista yleistä rantaa, vaan rannat ovat joko hotellien yksityiskäytössä tai hotellien "vuokrarantoja" kuten Iberotelin tapauksessa. Sitä sellaista pitkää rantaviivaa jäi ehkä tuolta reissulta hieman kaipaamaan:)

IMG_2115 IMG_1279

Ah <3 Pääsispä tonne takasin, vaikka tuon beduiinipojan viekkuun köllöttelleen aurinkoon;) 

Tässäpä ois eka osio Sharmista kirjotettuna! Jos teillä on kysyttävää alueesta tai hotellista niin laitan lisäinfoa mielelläni:) Parin päivän sisällä luvassa osa 2, jossa kuvia mm. snorklailusta ja parasailingista!

<3 Iina

6 kommenttia :

  1. No huhhuh, on kyllä pöydät notkunu herkuista! :P

    VastaaPoista
  2. Vau, jonkun tällaisen reissun mäkin haluan viimeistään syksyllä, jos kummankin osapuolen lomat osuis kerrankin kohilleen! Aivan upea tuo hotelli kaikkine tarjoiluineen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö?:) joo, se lomien sovittaminen tuntuu olevan aina se vaikein osuus koko hommassa:D

      Poista
  3. Eikää, nyt iski aivan järkky matkakuume! Näyttää niin kivalta :) Aivan yli-ihana tuo sun maksimekko, sun hiuksista puhumattakaan. Millä ihmeen koneella oot saanu noin nätit kiharat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos! :) maksimekko on Elloksen alelöytö ja kiharat on tehty kiharruspuikolla:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...