keskiviikko 2. lokakuuta 2013

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

Tänään päivällä jatkettiin terveellisen ruuan parissa (kunnes illalla vedin Fazerin suklaalevyn naamaan) ja päätin kokeilla minua pitkään kutkuttanutta reseptiä täytetyistä kesäkurpitsoista! En oikeastaan koskaan seuraa tiukasti mitään reseptiä vaan etsin samasta ruuasta useampia ohjeita netistä ja muodostan niistä oman tyylisen miksauksen jääkaapista löytyvien raaka-aineiden ehdoilla. Tämmöstä tuli tällä kertaa!

PA020678

Täytetyt kesäkurpitsat:

Ainekset:

2 kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
1 paprika
1 sipuli
valkosipulia
1 prk tomaattimurskaa
taco-maustetta
chiliä
pippuria
suolaa
Juustoraastetta

Valmistus:

1. Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne kahtia. Koverra pehmyt sisältö erilliseen kulhoon.
2.. Pilko sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet, tomaattimurska sekä kaavittu kesäkurpitsan sisältö ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 min.
3. Lado kesäkurpitsat uunivuokaan vierekkäin ja täytä ne jauhelihaseoksella. Ripottele päälle juustoraastetta.
4. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

PA020676

Ja oli hyvää ihan näin pelkästään! Mielestäni ei tarvitse mitään lisuketta :)

-Iina-

Ps. Pohditteko ikinä mitään suomalaisia sanoja ja sitä, miten jänniä jotku sanat on? Mää huomaan miettiväni niitä aika usein ja jotkut on oikeasti aivan tosi hauskoja. Paras on varmaan Karuselli. Kahdesta ei-kovin-hauskasta sanasta ("Karu"-"Selli") on saatu hauska huvipuistohärveli aikaseksi? Outoa. Piti jo lopettaa ja julkaista tämäkin postaus  mutta esikatselu-tilassa jäin vaan tuijottamaan tuota otsikkoa... Kesäkurpitsa? KESÄ-KUR-PITSA? Kaikkihan aina sekottaa kurkun ja kesäkurpitsan keskenään niin tätähän ollaan oltu ihan selkeästi nimeämässä aluksi Kesä-KURkuksi, mutta Pitsa on kiilannut jostain syystä väliin! Se on varmaa, että tämä resepti on lähimpänä pitsaa mihin koko kesäkurpitsa voi nykyisellä olemuksellaan yltää! Tsiisus :D Suomen kieli on outo.



1 kommentti :

  1. Näyttää nameilta! Ite teen monesti täytettyjä munakoisoja sekä paprikoita :P ne on kans toosi hyviä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...