maanantai 28. lokakuuta 2013

TUBA, FOOD&LOUNGE

Käytiin viime perjantaina kahden pariskuntaystävän kanssa istuskelemassa suht uudessa oululaisessa ravintolassa Tubassa. Ihan lepposa paikka, vähän tuli joku mummolamökki mieleen sisustuksesta! Pakko sanoa että hienoa että Ouluun tulee uusia juttuja ja ihmiset uskaltavat lähteä yrittäjiksi! Hatunnosto siitä! Syötiin Tuban itsekoottavat hampparit ja ranskalaiset siihen kylkeen, ja kyllä maha täytty! En ole aiemmin kuullut tällaisesta konseptista, että vain burgerien runko tehdään keittiössä ja asiakas itse lisää seisovasta pöydästä siihen haluamansa täytteet. Ihan toimiva idea.

PA251352
Keittiö toi pöytään hampurilaisen rungon, joka sisälsi sämpylän, naudanlihapihvin, sipulia, salaattia, tomaattia ja majoneesia.

PA251362
Seisovasta pöydästä burgeriin sai lisätä seuraavanlaisia lisukkeita: Ratatouille-kasviksia, Coleslaw-salaattia, Halloumia, Cheddaria, Chilikastiketta ja valkosipulikastiketta. Tässä kyllä helposti käy niin, että tulee runsaudenpula ja päätyy tunkemaan joka ikistä lisuketta hampparin täyteen ja siitä on kyllä sitten nautinto kaukana :D Paitsi poikien mielestä se oli tietysti kyllä parasta koko hommassa. Ainesosat olivat kuitenkin loppupeleissä ihan hyvänmakuisia ja ranskalaiset oli tosi hyviä. Hinta oli mun mielestä hieman suolanen vielä opiskelija-alennuksenkin jälkeen (hamppari + ranut 12 € -10%), samaa luokkaa kuin Kauppuri5:ssa, jonka hampparit on mun mielestä kuitenkin himpun verran parempia kuin tämä Tuban hamppari. Jos tän hinta ois semmoset 7-8 euroa niin uskon että voisin käydä useamminkin syömässä :)

PA251333-001

Aikoinaan 4 vuotta Hesburgerissa työskennelleenä mulla on varsin henkilökohtainen suhde hampurilaiseen ja siihen millanen sen pitäis olla :D Ja oon vähän sitä mieltä että jos sitä ei voi käsin syödä vaan pitää haarukalla ja veitsellä säheltää ja seurata järkyttyneenä, kuinka siitä alunperin komeasta ja korkeasta hampurilaisesta kehittyy koiranruokaa muistuttava kylmä lihasämpyläsoselaatikko, niin mieluummin tilaa vaikka jotakin muuta. No näin kävi tälläkin kertaa - ne pari ekaa palasta maistuu aivan jumalaiselle ja sitten ku talo sortuu ja ruoka on pitkin pöytiä ja siitä ei enää erota mikä on pihviä ja mikä sämpylää, niin makunautintoki katoaa meleko pian. Ja siinä sitten ku sähellät sortuvan talon kanssa niin ranskalaiset jäähtyy ja niistäkää ei oo enää mihinkään. Jep, miksi jumala teki hampuraisannoksen syönnistä ravintolassa näin vaikeaa? :D Jos multa kysytään nii Hesburger all the way ! :D

Nyt esitän näinkin filosofisen, jokaisen aivonystyröitä kehittävän kysymyksen, että mitenkäs te tykkäätte nauttia pitsanne ja hampparinne? Kuuluuko ruokailuvälineet kuvioon? Tietty harva meistä ravintolassa räpeltää käsin, mutta oon sitä mieltä että ravintolassakin pitsat ja hampparit pitäis olla semmosia että ne teoriassa vois syödä käsinkin! Eli löysä pitsapohja ja pilvenpiirtäjähampparit on nounou meikäläiselle!


-Iina-

Ps. Kirjotinko ihan oikeesti siitä minkälainen_hampurilaisen_pitää_olla ? First world problems, hello

6 kommenttia :

  1. Minä syön kylmän viiliästi ainaki pitsan käsin, koska mun mielestä se on niin hidasta säheltää haarukalla ja veitsellä. Hampparit onki mulle semmonen juttu, että jätän sen kannen kokonaan pois, jolloin se haarukkaveitsisähellys toimii oikein hyvin (ja tietenki säästytään niiltä extrahiilareilta ;) ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki jätän!! Unohin nii mainita sen tässä!:D

      Poista
  2. Tässä näin erilaiseen pizza kulttuuriin tutustuneena, menisin väittämään, että kyllä meillä koti-Suomessa osataan. UK:ssa tällä hetkellä vaihdossa ollessani olen törmännyt siihen, että täkäläisten mielestä normaali pizzassa on paksut reunat, eli ne muistuttavat enemmänkin kotimaan pannupizzaa. Onneksi on kuitenkin mahdollista valita (ainakin Pizza Hutissa ja Dominosissa) Italian crust, eli meidän perinteiset ohuet reunat. Reunoista puheen ollen, täällä voit tilata myös "täytetyt reunat" esim juustolla, tai vaikka nakilla ja juustolla. (Ajatuskin ällöttää sen verran, etten todennäköisesti tule testaamaan) Sitten toisekseen, täällä on mahdollista valita small, medium ja large koot, mikä tosin on aika jees. Small on juuri sopivan kokoinen, noin mikropitsan kokoinen itse asiassa, mutta siis ihan uunituore tuote vaikka Pizza Hutista tai Dominosista. Täkäläisten medium/large (riippuen ravintolasta) on meidän normipizza ja tähän mennessä en ole vielä törmännyt sen kokoiseen pizzaan kuin meidän perhepizzat ovat. Täällä se on myös aika jees, että pizzojen mukaan saat joko ilmaiseksi tai hyvin pienellä lisämaksulla dipin. Perinteinen on Garlig and Herbs, mikä on aika taivaallista näin valkosipulin rakastajalle. haha. Mutta dippi on hyvä siitä, että jos et ole tajunnut tilata Italian crustia, vaan saat sen pannupitsa version, voit dipata jäljellejääneet reunat siinä dipissä!

    Hampurilaisiin en ole vielä ehtinyt perehtymään, mutta niitä sitten seuraavaksi. Samaa mieltä olen kyllä siinä, että jos aterimien kanssa pitää kovinkin kovasta alkaa sähläämään niin höpönlöpön. Hesburger all the way! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyi kuulostaa ihan kauheelle! :D oon itekin joskus ulkomailla törmänny tohon nakki-pitsaan, hyi kammotus :D oon itsekin kyllä sitä mieltä että tuo pitsanpyöritys varsinkin Suomessa osataan varsin hyvin! Ja ulkomaillakin PALJON hampurilaisia syöneenä niin mikään ei ole vielä vetänyt vertoja koti-Heselle :) vaikka kyllä sen Burger Kingin aika ois jo tänneki rantautua...

      Poista
  3. Oiii, miten hyvän näkönen burgeri! ❤

    Hahahaaa, toi teksti, ihanasti kirjoitettu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D ja kyllä oli ihan hyvä hamppari, kannattaa käydä testaamassa:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...