keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

TOMAATTI-SIENI-PESTOPASTA

Onnistuimpa tänään niin hyvin tomaatti-sieni-pestopastassa, että halusin laittaa reseptin jakoon! Resepti on lihaton, maidoton ja halutessaan myös gluteeniton gluteenittomalla pastalla. Resepti on myös todella terveellinen, sillä reseptiin kuuluvia hyviä raaka-aineita, kuten valkosipulia, öljyjä ja pähkinöitä ei kuumenneta vaan ne lisätään raakana pastaan. Edellä mainittujen raaka-aineiden ravintoarvot laskevat reilusti kypsennyksen aikana ja hyvästä rasvasta saattaa jopa tulla haitallista. Esimerkiksi kun öljyä kuumennetaan, sen rasvahappojen sidokset alkavat hajota, jolloin se ei ole enää niin terveellistä kuin kuumentamattomana :)  Mutta sen pikemmittä puheitta itse reseptiin!

P1010194

 Tomaatti-Sieni-Pestopasta 

4 annosta


AINEKSET

Pesto
1 ruukku basilikaa
3 pientä valkosipulin kynttä
Kourallinen pähkinöitä (cashew, saksanpähkinä) tai pinjansiemeniä
Sitruunaöljyä/Oliiviöljyä
0,5 dl Sitruunan mehu + vesi/sitruskivennäisvettä
Hunajaa

Pasta
Spagettia
1 pkt kirsikkatomaatteja
1 pkt ruskeita herkkusieniä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 
Suolaa
Pippuria
Balsamicoa
(Sitruuna/Oliiviöljyä)

P1010111

 Pesto 

1. Silppua Basilika, pilko valkosipulinkynnet, ja murskaa pähkinät ja lisää kulhoon

P1010116

P1010117

2. Lisää 2 ruokalusikallista sitruuna- ja/tai oliiviöljyä 

3. Purista sitruunan mehu seokseen ja lisää vähän vettä. Itsellä unohtui sitruuna kauppaan ja käytin ihan Lidlin Saskian sitruskivennäisvettä n. 0.5 desiä ja toimi tosi hyvin!

4.  Lisää hitusen suolaa ja loraus hunajaa

P1010173

5. Sekoita seos kevyesti blenderissä tai tehosekoittimella

P1010125

 Pasta 

1.  Laita pastaa keittymään 4 hengelle suolattuun veteen

2. Halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi herkkusienet


P1010170

3. Kypsennä kirsikkatomaatteja ja aurinkokuivattuja tomaatteja joko olivii/sitruunaöljyssä tai aurinkokuivattujen tomaattien omassa öljyssä

4. Lisää joukkoon herkkusienet ja kypsennä. 
Voit myös kypsentää herkkusienet erikseen niinkuin minä, jos pannulle ei mahdu.

5. Lorauta joukkoon ruokalusikallinen balsamicoa ja anna olla pannulla vielä hetki

P1010184

P1010180

6. Sekoita pesto al dente-kypsennetyn pastan joukkoon.

7. Lisää herkkusieni - tomaattiseos

P1010176

 Tarjoile ja nauti!

P1010191

P1010187

-Iina-


4 kommenttia :

  1. Tää oli hyvää! Oikein paljon kiitoksia reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Pestopasta oli tosi nopea ja helppo tehdä! Kivaa vaihtelua tavalliselle spahgetille. Tein pelkän pestopastan ja tarjoilin uunilohen kanssa. Lisää tälläisiä näppäriä ja nopeita reseptejä odotellen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...