tiistai 24. heinäkuuta 2012

Hot Red Lips

Punainen huulipuna on aina 'stand out'. Perinteisesti se on yhdistetty käytettäväksi erilaisissa juhla- ja edustustilaisuuksissa - kun halutaan olla näyttäviä ja muuttaa arkimeikki melko vaivattomasti juhlalliseksi.
Nykyään punaisiin huuliin törmää arjessakin; niin kaupassa, töissä kuin harrastuksissakin eikä pelkästään iltatapahtumissa. Onnistuessaan, arkilookki voi olla punaisistakin huulista huolimatta melko neutraali, mutta niinkuin sanottu, niihin silti aina kiinnittää huomion - mikä on toisaalta tarkoituskin.


Kesämeikki punaisin huulin. Mustan eyelinerinkin ois ihan hyvin voinu jättää pois=)

Meikin tekemissä noin ylipäänsä on suuri ero suhteessa siihen, onko kesä vai talvi. Punaisten huulten kesälookki sisältää hieman sotkuisen tukan (kiharapehko, hieman sotkuinen nuttura tai ponnari). Talvella käytetään usein klassisempia kampauksia ja kihara tai ponnari ei ole sotkuinen vaan kiiltävä ja huoliteltu (klassinen Marilyn Monroe -tyyli). Punaisiin huuliin yhdistetään talvisin usein vain mustaa, valkoista (harkiten), punaista tai harmaata, mutta kesäisin on mielestäni ok laittaa värikästä päälle, esim kukkamekkoa jne. Myös ruskean sävyt toimivat kesällä paremmin punaisten huulien kanssa kuin talvella.

Punainen huulipunameikki talvisin kuuluu näyttää elegantilta ja mattapintaiselta. Siihen liittyy ehdoton pohjameikin virheettömyys: pohjustusvoide, meikkivoide, peitevoide sekä reilu kerros puuteria, niin että iho on täysin matta. Kesällä pohjameikkiin ei tarvi panostaa niin paljon - lähinnä itse käytän peitepuikkoa ja puuteria kiiltävimpiin kohtiin. Punaisen huulipunan kanssa - olipa sitten kesä tai talvi - ei kannata silti koskaan läträtä aurinkopuutereiden yms kanssa, vaan pelkkä persikkaisen värinen poskipuna kesällä ja roosan punainen poskipuna talvella riittää. Kesällä punan sävyssä kannattaa myös valita hieman oranssihtava sävy, talvella voi käyttää tummemman punaista. Kesällä ruskettuneella iholla huulipunan päälle lisättävä huulikiilto voi myös olla mukava lisä iltaan tuomaan ekstrahehkua. Huultenrajaus on myös ehdoton, oli kesä tai talvi=)

Kesällä tumma ja raskas silmämeikki on aina vähän tönkön näköinen, joten sitä vältetään myös tässä meikissä. Luomelle ei tarvitse sipaista kuin hieman jotain vaaleaa kimalleluomiväriä ja syksyä kohden sävyä voi muuttaa hieman terrakotan ja ruskean suuntaan. Talvella ehdoton punaisen huulipunan kaveri on paksut mustat eyeliner-rajaukset, mutta kesällä niillekään ei ole tarvetta. Vaikka talvellakin silmään riittää pelkkä ripsiväri ja paksut rajaukset, voi myös jopa tumma luomiväri olla sävähdyttävän näköinen ja hyvä punaisen huulipunan kaveri esimerkiksi pikkujouluissa. Kulmakarvojen muotoilu vissiin kulkee vähän muodin mukaan, mutta mielestäni kesällä ne voivat olla hieman luonnollisemmat ja vaaleammat kun taas talvella suosin tarkempaa ja tummempaa muotoilua.


KESÄ
TALVI
TÄSSÄ VIELÄ KESÄN JA TALVEN PUNAHUULIMEIKIN KESKEISET PIIRTEET
Kuvat Google haulla "Red lipstick"


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...