torstai 12. heinäkuuta 2012

The magic happens... in the kitchen!

Ajattelin tehdä postauksen itse suunnittelemastani Ikean keittiöstämme. Normaalikokoiseen kaksioomme (51m2) mahtuu yllättävän tilava keittiö sekä ruokailutila. Keittiössä pidän rosterisista kodinkoneista, käytännöllisyydestä, lämpimistä sävyistä, raikkaudesta ja ennen kaikkea järjestyksestä! Keittiö, jossa tavarat ovat hujan hajan ei kutsu syömään eikä myöskään innosta valmistamaan ruokaa. Kiitos Ikean ja muutaman muun tavaratalon, on olemassa halpoja ja kauniita säilytysratkaisuja, joilla keittiö saadaan hetkessä toimivammaksi!

RUOKAILUTILA:


Pöytä kodin1 alennuksesta 140 e, tuolit Ikean poistomyynnistä 12 e/kpl, Lamppu Ikean alennuksista 35e,  seinäkoristeet ovat pöytätabletteja Halpa Hallista 2,99e/kpl! 


Maljakko Halpa Hallista, koristeet sisällä Ikeasta KEITTIÖ:


Jääkaapin postikortit on ostettu milloin mistäkin, aina kun on sattunut jossain vastaan kivan näkösiä:) Tuossa vasta tuli kommenttia pojilta, että meidän jääkaappi ois aika.. öhöm, ehdotteleva?  Mää vähän aikaa tutkailin, ja no, ei käy kieltäminen :D 

Vai mitenkä teistä?
Keittiössä hyllystöt ovat toisiaan vasten muodostaen ns. käytävämallisen keittiön. Itse pidän tätä tosi toimivana, parempana kuin L- tai I-mallista keittiötä tämmöisessä pienemmässä kämpässä. Harvoissa uusissa taloissa enää tällaisia pohjaratkaisuja edes rakennetaan. 


Välitilan ratkaisu on Ikean FASTBO-levyä, joka on sikaflex-tiivistysmassalla liimattu betoniseinään suoraan kiinni. Kurkivalot ovat n. 20 e/kpl Prismasta.


Laurin protskujauheet on myös kätevästi esillä ja helposti otettavissa pöydältä. 
Ei ole niitä rumia, värikkäitä tukkupusseja lojumassa pöydillä:)
Ikean hauskat lasilaatikostot, joissa mulla tällä hetkellä sokeria, kaakaujauhetta, sokeripaloja ja kaurahiutaleita. Harmi kun näiden tuotanto lopetettiin ilmeisesti n. vuosi sitten. Ehkä niitä vielä tulee jossain vaiheessa takaisin myyntiin, ei nimittäin olleet kalliit. Tällainen seinään kiinnitettävä ratkaisu myös pitää FASTBO-levyt paremmin paikoillaanLaatikonjakajat ovat ehdoton 'Must have' tuote jos omistat Ikean keittiön!  Näiden avulla tavarat löytyy aina oikeilta paikoiltaan. Minulla oli vielä vasta vanhanmalliset laatikonjakajat näissä, mutta ostin uudet (ilmeisesti tänä vuonna myyntiin tulleet) paremmat versiot. Hintaa tällaiseen 80 cm leveään laatikostoon tuli n. 25 e.


Pitäis noille veitsille vasemmalla keksiä joku kompaktiteline etteivät naarmuunnu ja ruostuunnu tossa kaikki päällekkäin:)


Tässäkin laatikossa oli vielä vasta kaikenlaista keittiöhärpäkettä. Hermostuin siihen, että kyniä ja kumeja ja muita "askarteluvärkkejä" löytyi varmaan kymmenestä eri paikasta kämppää. Tässä ne nyt pysyvät kätevästi kaikki tallella ja muualta kotoa vapautui lisää säilytystilaa. Muistakaa, pelkästään hyvä järjestys niin keittössä, vaatekaapissa kuin muuallakin kotona lisää yllättävän paljon säilytystilaa ja käytettävyyttä!Tämä maustehylly on uudempi ostos sen jälkeen kun vaihdoimme mikron paikkaa vanhaan maustehyllyyn uuden jääkaapin tieltä. Tämä on toiminut kyllä ihan kätevästi! Isommat maustepurkit on kuivamuonakaapissa. 
Vinkki: jos et ole aivan älytön mausteiden suurkuluttaja (jolloin kannattaa ostaa isoja törppöjä),  näitä SantaMarian maustepurkkeja saa aina 1e/kpl Stockmannin Hulluilta Päiviltä!  Mää käyn aina hamstraamassa sieltä monta kymmentä maustepurkkia. Säästää selvää rahaa;)


Etsin pitkään tällaisia tyylikkäitä maustemyllyjä jokapaikasta. Stockmannillakin tällaiset isot huitelevat siellä 60 e tienoilla! Tulipa sitten tietysti Halpa Hallissa joskus nämä vastaan, ja mausteetkin oli vielä sisällä.  n. 10 e/kpl ja mielestäni näitä myydään edelleen!


Jos olet torstaisin tarpeeksi vikkelä (kun Lidlin viikon tarjoukset tulevat myyntiin liikkeisiin), voit tehdä Lidlistäkin yllättäviä pieniä löytöjä. Nämä tarrakiinnityksellä olevat koukut olivat varmaan n. 5e/3kpl. Ja kätevästi toimivat kannattelemassa kevyttä tavaraa. Meiltä löytyy myös eteisestä näitä 4 kpl avaintelineenä!

Olen tällä hetkellä keräämässä keittiöön KoKo-astiastoa vanhan Tokmannilta ostetun astiasarjan tilalle (joka kylläkin on toiminut hyvin ja ollut hintaansa nähden komea paketti!). Tahtovat vaan nuo merkkiastiat olla niin kalliita, että menee kauan kerätä 8 kpl kaikkea. Onneksi kummitäti on antanut jo usean vuoden niitä minulla lahjaksi:) Astiastoa olen kartuttanut aina mm. Kodin1:stä, Anttilasta. Kärkkäiseltä tai Stockmannilta kun saan hyviä tarjouksia. Kodin1:seenkin tulee usein alennuskuponkeja, että 40% pois yhdestä valitsemasta ei-tarjoustuotteesta. Tällaiset tarjoukset on kätevä käyttää kalliisiin astioihin! Myöhemmin varmaan tulee postausta nuista astioista:)

Terkkuja:)8 kommenttia :

 1. Että voikin olla kaikki hyvin järjestyksessä! Iina, tää toimii ihan hirmuisena inspiraationa alkaa hankkia kaikenlaisia huiseja säilytysjärjestelmiä tähän meidänkin äärimmäisen ahtaaseen L-keittiöön. :D

  VastaaPoista
 2. hahah mites tuo järjestyts vaatekaapissa.... onko kokemusta :D oisko oma postaus?

  VastaaPoista
 3. Ihania juttuja! Hyvä Ine<3 -Maya

  VastaaPoista
 4. Voi kylläpäs ihastuttava bloginpoikanen löytyi täältäkin! :) Ja toden totta, tuo keittiön järjestelmällisyys saa kyllä pienen kateuden heräämään :D

  Todella kauniita kuvia täällä ja hyvin kirjoitettuja juttuja, liityin lukijaksesi! Terveisiä Ouluun, sieltä minäkin olen aikoinani lähtenyt liikkeelle.. :)

  Elena, http://myotajavastamaessa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Voiko kivempaa kämppää Oulusta löytyä! Aivan uskomattoman ihana! Saanko udella missä luokassa vuokra huitelee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos! Vuokra on siinä 600 euron tienoilla:)

   Poista
 6. Hei! Osaatko sano miksi nämä 'vanhojen' postausten kuvat eivät näy minulle? Näkyvätköhän muille? Jos eivät, niin täältä tulis keittiöpostaustoive :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii! Hyvä kun tulit sanomaan, en itse tiennytkään! Picasan verkkoalbumissa oli jakamismuutoksia tehty niin siksi ei näkynyt :) nyt näkkyy!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...