torstai 19. heinäkuuta 2012

Tee-se-itse: Tamminen sängynpääty

Tällainen haave on ollut jo tässä useamman kuukauden. Googlea olen naputtanut puhki ja joka paikasta yrittänyt etsiä jotain sopivaa tammista sängynpäätyä sopimaan makuuhuoneemme muutenkin tammiseen sisustukseen. Mistään ei löytynyt lähestulkoon minkäänlaisia tammisia päätyjä, ja jos löytyi jotain suht lähelle sellaista kuin hain niin hintakin oli silloin kaikkea muuta kuin kohdallaan.  

Makkarimme lipastot ja yöpöydät ovat Ikean MALM-sarjaa, mutta saman sarjan sängynpääty ei miellyttänyt omaa silmääni. Lisäksi se on tarkoitettu Ikean omia sänkyjä varten, mikä tekee siitä mielestäni liian matalan normaalille runkopatjasängylle. 

Mutta tässä alkuun meijän makuuhuoneen fiiliksiä. Kuvan taustaväri on suunnilleen sama sävy kuin mitä meillä on seinissä ja tammilattiassa on sama sävy kuin lipastoissa:

Kuvat: IkeaEllos,

Sängynpääty on elementti, joka tuo ryhdikkäämmän ilmeen makuuhuoneeseen ja tekee sängystäkin jotenkin ylväämmän ja houkuttelevamman näköisen. En ole kuitenkaan aivan päättänyt vielä haluanko aivan lipastojen ja lattian sävyisen tammisen päädyn (meneekö liian överiksi?) vai haluanko hieman rustiikkisemman. Kangaspääty ei passaa, koska on mukava saada laittaa jotain pikku tilpehöörää sinne sängynpäädyn päälle koristeeksi:) Tässä alla on muutamia kivoja esimerkkejä näteistä sängynpäädyistä.
Kuvat: HomeEditOrganic HomeSong BirdHousemagz

Löysin sattumalta yhdeltä ruotsalaiselta sivustolta ohjeistuksen kuvineen, missä kerrottiin kuinka voi rakentaa itse sängynpäädyn LAMINAATTIlattiasta! Tämähän kuulosti erittäin mielenkiintoselta, laskeskelin tuossa että materiaalit tulisi maksamaan varmaan sen about 40-70 e! Plus työ ja vaivannäkö, mutta sehän ei onneksi mittään maksa =) Eli halvalla pääsis, jos sais tämmösen ruljanssin käyntiin.

Kuvat: Styleroom

En haluais kyllä tuommosta mosaiikkilaminaattia vaan semmosta lankkua ja varmaankin pystysuuntaan, ettei tuu niitä leikkauskohtia, koska kumminkin parisängyn levynen pääty kyseessä. Eikö oo näppärää!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...