lauantai 25. elokuuta 2012

IKEA HACKERS

Viimeaikaisen bloggailun ja sisustusintoiluni johdosta olen jossain vaiheessa onnekseni ajautunut Ikea Hackersin nettisivuille, joka siis on alunperin ollut malesialaisen tytön, nimimerkiltään Jules, aloittama henkilökohtainen blogi. Hän sai idean koota blogiinsa netistä löytämiään kuvia ja selostuksia ihmisten uusiokäyttämistä ja tuunaamista Ikea-kalusteista. Jules kertoo About-osiossaan kuinka blogi on onnistunut saamaan hurjan määrän suosiota, kasvattamaan lukijakuntaansa sekä lopulta kehittymään sivustoksi, jolle lukijat voivat itse lisätä "ikea häckkejään" eli esittelyjä tuunaamistaan Ikean tuotteista. 

Ensimmäisen kerran kun ajauduin sivustolle, jumituin sinne samantien varmaan puoleksi päivää. Ikea-hullu kun olen:) Ja vielä sitäkin hullaantuneempi siihen ajatukseen, että halvasta "ihan ok" kalusteesta voi saada edullisesti ja pienellä vaivalla superhienon ja uniikin! Ja siis tuo ihmisten mielikuvituksen ja kekseliäisyyden määrä! Ei jumatsuikka, jos itellä ois noin paljon vippaskonsteja tuunailla ja tehdä itse niin oishan mulla varmaan kämppä täynnä jos minkälaista hökkeliä ja härveliä :D Ja onhan noita täällä kuiteskin jo muutama... :D Tiiän, että kaikki ei innostu tämmösistä itserakennetuista tuunausjutuista, tai ylipäätänsä mistään "out of the box"-sisustamisesta, mutta meikäläinen on ihan innoissaan! Kertoo esim. miehenkin (ja suurimman osan mun kavereitten) suhtautumisesta näihin munkin tempauksiin kun näistä hankkimistani sisustustikkaista Laurikin sanoi vaan että "hö, mitkä ne tommoset tikkaat on, joita ei voi etes kiivetä?" :DD Haha, ei ne ukot ymmärrä!

Ikea Hackerssissä on listattu kategorioittain aihepiirit, joihin liittyviä tuunauksia on tehty. Tässä alla muutamia aivan ehottomia lemppareitani kuvin. Esittelyssä on alkuperäiset tuotteet sekä niistä tehdyt mestariteokset:.Kuvatekstien linkeistä pääsette tarkemmin katsomaan, miten kyseinen tuunaus on saatu aikaan.

Jära lampunvarjostin, joka on sisältäpäin vuorattu/sprayattu muodikkaasti kultaiseksi. Ikea Hackersin sivulla on esitetty kaksi tapaa tehdä käytännössä sama asia: kuvat ja tarkemmat ohjeet saat täältä ja täältäMeidänkin keittiötä koristavasta Maskros-valaisimesta on tehty varsinainen bileversio! Sivuilla löytyi lightning-kohdan alta useampia Maskros-tuunauksia. Kuva ja tarkemmat ohjeet täältäTää on vaan niin söötti! Toimivuudesta en tiedä, ja nuo jalat tuunaisin vähän erilailla, ja valoahan tuohon kans tarvitsisi... mutta onhan tuo hiano! 'Hackailtu' oli myös useita muita kalusteita meikkipöydiksi. Tämä löytys kuitenkin täältäTätä perinteistä Fira-hyllyä ei enää tehdä !:( Nyt kirpparit ja nettihuutokaupat koluamaan, jos meinaat haluta tuunata oman Firasi esimerkiksi tähän tyyliinEhkä hieman työläämpi, mutta sitäkin palkitsevampi (nimittäin edullisuudessaan), kätevä keittiösaareke/työ- ja askartelupöytä rullien päällä. Katso tarkka ohjeistus täältäEhkä siistein moderni lamppu, mitä oon vähään aikaan nähny! Ja kulhosta tehty. Katso täältä miten tuommosen saa kyhäiltyäFrom boring Bestå to skinny floating kitchentable. Kuvallinen ohjeistus täälläJos haluat SUPER halvalla näin näyttävän pöydän, katso ohjeet täältä

Tässä on taiteiltu beach-tyylinen rustiikkipöytä. Ohjeet täältä 


Tätä tuunausta varten tarvitset vapaavalintaisen pyöreän apupöydän. Tarkemmat ohjeet tekoon ja tarvikkeisiin täältä


Bedroom Dressboys;) Älyttömän siisti idea.. ehkä liiankin siisti meikäläiselle:)     Tsekkaappa täältä


Vielä on olemassa tuore suomalainenkin blogi, joka tekee Ikea Hackejä... siitä joskus toiste.
Toivottavasti nämä tuunatut tekeleet miellyttivät teitä, niinkuin minua:) Näistä saa aina semmosta uutta inspistä omaan kotiin! Ja käykäähän ihmeessä selailemassa nuita sivuja vielä itekseenkin, ne on pullollaan ideoita :)

<3
IinaHuom! Tämä ei ole mainos

2 kommenttia :

  1. On nuo sisustustikkaat ihan kätevät :)

    VastaaPoista
  2. Aivan huippuja ideoita! Itellä ei tulis mieleenkään! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...