torstai 20. syyskuuta 2012

POIKKEUS VAHVISTAA SÄÄNNÖN


Viime vuosisadan puolessa välissä australialaiset kehittivät lampaannahasta Fug-kengät lämmittämään kansalaisia talvisin ja surffareita kesäisin. Fug- nimi kehittyi arkikielessäkin pian Ugg:ksi, joka tulee sanasta "ugly" -- ilmeisesti näitä monipuolisia kenkiä pidettiin silloin yleisesti vähän rumina. Australialaiset veivät tuotteen Amerikkaan, jossa se yleistyi surffareiden keskuudessa. Yks kaunis päivä sitten 1990-luvun loppupuolella joku keksi alkaa brändäämään näitä kenkiä, alkuperäisen nimensä mukaan, UGGeina. 

Sittemmin näistä laadukkaista kengistä on tehty jos minkälaista versiota, piraattimerkkejä ja halpoja kopioita. Itsekin hurahdin siis näihin maailman mukavimpiin talvikenkiin varmaan jo viitisen vuotta sitten. Allaolevat kuvat kertovat hyvin tarinaani ja kokemuksiani "ugg"-tyylisten kenkien parissa... Juu, eli varmaankin sen 4 kertaa oon ainakin ostanu ne 20 euron feikit millon mistäkin Kenkämeklarista tai Prismasta, millon Thaimaasta ja millon  Jenkeistä. Joka kerta ne on kuitenkin kuukauden käytön jälkeen ollu just tommoset lättänäpättänät. Ei se oo ihmekkään kun alkaa tulemaan vähän selkävaivaa ja nilkkaongelmia. Kummasti sitä talviliukkaillakin nuissa kengissä veti useammin sutia ja ihan sinne rähmälleen asti kuin muilla talvikengillä. AINA olen vannonut edullisuuden nimeen! Ei ne kopiot voi olla NIIN paljon huonommat kuin ne kalliit alkuperäiset. No on ne, ja nyt se on todistettu ja vielä moneen kertaan. Viime talvena päätin että nyt, vastoin tämän blogin ideologiaa, vastoin omaa ideologiaani, vastoin kaikkia periaatteitani, minähän otan ja satsaan nuihin perhanan kalliisiin merkkikenkiin! Eipähän tartte sit skolioosista tai vaivaisenluusta ynnä muusta kärsiä sitten tulevaisuudessa kun on kunnon töppöset! Onneksi kuitenkin hyvinvointi ja terveys ovat arvomaailmassani vielä tärkeämpiä kuin kamppailuni rahan mahtia ja valtaa vastaan:)Tänään nuo UGGit sit tarttu mukaan liikuntakeskus Hukan järjestämässä jäsenillassa Stockmannin Vimassa. Tehokkaimpana houkuttimena (suklaakakun ja lohileipien lisäksi) ostopäätöksessäni toimi tietysti -20% alennus kaikista tuotteista illan aikana. Kengät maksoivat siis... glunks... uskallanko sanoa? Jos kuiskaan ihan hiljaa (silleen et äiti ei ainakaan kuule)? 225 euroa. Ja kun siitä lähti 20 pinnaa poies niin jäljelle jäi vielä 180 euroa maksettavaksi. Hyvä juttu oli kuitenkin myös se, että ostoksesta kertyi rutkasti Viman kanta-asiakaspisteitä:) (tekstin pääpaino alleviivatuissa kohdissa ;)

En ala tässä nyt mitään "ääääk nyt tässä on nää mun uudet kultamussukat ihanat söpöliinikengät!". Koska ne ei oo mitkään kultamussukat, mulla on jo oma mussukka ja se on siis ihan elävä ihminen. Kengät on käyttötavaraa, ja eihän se väärin oo että ajattelee vähän ergonomiaa ja turvallisuuttaankin :) Merkkihän tässä siis on aivan sivuseikka, edelleenkin. 

Mutta nyt on kyllä tosi kiva odottaa jo sitä talven tuloa, kun on näin hyvät kengät jo hankittuna:) Taijampa tästä lähtiä vällyjen alle pötköttään kun vieläkin tyyliin hyperventiloin tuosta jättimiinuksesta pankkitilillä, heh. Vitsailinki tossa Laurille, et viikonloppuna ei sit vissiin syödäkään mitään :D

Hyvvää yöötä!
<3 Inttu

Kuvalähteet:
Fake Uggs:
Real Uggs: 


10 kommenttia :

 1. VITSITTI VARMAAN HYVÄ MYYJÄ OLLU KU SAANU SULLE TOMMOSET MYYTYÄ ;)

  VastaaPoista
 2. Itse tilasin aidot myös kesäalesta. Testasin kenkätyyppiä viime vuonna Seppälän halpiksilla ja tykästyin. Ei tairvitse edes paljon puolustella hankintaa; aidot on varmaankin kestävämmät kuin feikit sekä eipä ole yhdetkään talvikengät aiemmin pitäneet jalkojani niin lämpiminä kuin viime talvena ne feikki-uggit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on:) Mitäpä sitä turhaan pakkasilla tutisemaan:)!

   Poista
 3. Hyvän valinnan teit! On nimittäin kestävät. Minulla on nyt kolme talvea ollut käytössä juuri samanlaiset UGGit ja tulevakin talvi mennään samoilla! Pohjat on pysyneet muodossaan eikä kengät ole menneet ollenkaan "linttaan". Ainakin näissä kengissä pätee "korkealla hinnalla saa laatua".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Näin toivonkin, että maksavat sitten itsensä takaisin käytössä!

   Poista
 4. siis miten sä saat noi kengät noin littaan ?! mun halppis kengille ei tapahtunu mitään noin kamalaa :D ja kai se pidemmän päälle tulee halvemmaks ostaa yhet kunnon kengät ku monet halppis versiot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole kuvia minun vanhoista kengistäni, niinkuin lähteistä käy ilmi:) Eli random kuvia netistä! Mutta pakko myöntää että suht samalta ne omat halpisuggit näyttivät talven lopuksi :D

   Poista
 5. Sun jalat kiittää kovilla pakkasilla valinnastas! Mä vihaan noiden ulkomuotoa ja tota hintaa, mutta fakta on se, et noi on ihan parhaat ilman sukkia tajuttomilla pakkasilla, vaikka se ehkä ajatuksena tuntuuki oudolta pitää kenkiä ilman sukkia! :D Mut mitkää muut kengät ei oo pystynee ehkäsee mun varpaita syväjäätymiskuolemalta yhtä hyvin ku noi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä jopa tykkään siitä miltä nuo näyttääkin!:) kjeh. Ja ilman sukkiako?:D Kuulostaapa hassulta

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...