sunnuntai 26. lokakuuta 2014

KEVYT KAURA-OMENAPIIRAKKA


PA240052

NO NAM! Nyt seuraa semmonen semikevyt ja semiterveellinen kaura-omenapiirakkaresepti, jonka IHAN ITTE keksin! Eijjoo tämmöset leipomisjutut ihan meikäläisen ominta aluetta - varsinkaan jos puhutaan soveltamisesta ja omien reseptien kehittämisestä. Mutta vähän yhdistelee sieltä täältä resepteistä juttuja niin johan löyty itselle sopiva :) Olen siis edelleen dieetillä, ja terveellisiä sokerihimon taltuttavia ruokia on saanu metsästää. Ja mä lupaan - this will do the trick;) Tämä resepti EI NYT IHAN oo vielä mitään fitnessruokaa, mutta paljon terveellisempi vaihtoehto kuin ne perinteiset piirakat. Kaloreita en tälle laskenu tarkasti, mutta ei yksi palanen kyllä yli 200 kaloria ylitä, riippuen tietysti vähän mitä siihen päälle laittaa. Piirakasta tuli n. 10 palasta. 

Ja resepti olkaa hyvät:

PA2400197

PA240018

PA240032

PA240039

Ihan parasta tän kanssa ois uusi Wheyhey vanilja-proteiinijäätelö, mutta hinta sillä pikku purkilla on niin suolanen että en oo montaa raskinu testimaistaa. Suunnilleen sama litrahinta ku Ben&Jerryissä. Ja itseasiassa oon maistanu vaan sitä suklaata, ja se on ainaki aivan todellllla hyvää. Joten varmaan se vaniljaki on hyvvää?

Jätskin puuttuessa kehitin jonkin muun kastikevaihtoehdon, koska sama ku mustikkapiirakan kanssa, omenapiirakkaa vaan ei voi syödä ilman täyteläistä kastiketta! Lämpimän piirakan päälle vähän jottain kylymää oijoi, niin se vaan pittää olla eikä mitenkään muuten. Niin syntyi proteiinivanukaskastike.

Ihan rehellisyyen nimissä täytyy sanoa, että en ite tehny kastiketta tuosta mustikkavaniljapuddingista, mikä on ohjeessa, mutta voisin kuvitella sen sopivan tähän kuitenkin parhaiten Fastin makuvalikoimasta. Vähän sama ku ennoo maistanu Wheyheyn vaniljajätskiä mutta kuvittelen sen passaavan tähän :D haha. Tein itse kastikkeen valkosuklaapuddingjauheesta, koska mulla oli sitä kotona ja kyllä se maistu hyvälle piirakan kanssa! Ens kerralla ostan varmasti vaniljamustikkapuddingjauhetta ja koitan sillä, koska uskon sen olevan vielä parempi 8) Oon maistanu Mannisen suklaapuddingjauhetta ja siihen verrattuna tykkään Fastin jauheista enemmän, joten niillä mennään. Toki voi olla että tähän passais kaikkein parhaiten jonkin toisen valmistajan PELKKÄ vaniljapuddingjauhe. Loogisesti. 

PA240051j

Mutta näin! Testatakaa ja infotkaa jos ohjeissa on jotain hämärää. Mittoja oli jälkikäteen vähän hankala arvioida ku en oikeastaan koskaan mittaa aineksia :D Mietin muuten yks päivä että ennoo varmaan koskaan eläessäni tehny kahta saman makusta ruokaa vaikka teen ruokaa PALJON! Johtunee varmaan osittain tuosta laiskuudesta noudattaa ohjeita.


Nyt mä lähden hiustenpesulle ja kavereitten kanssa Puistolaan syömään tankkauspäivän kunniaksi! 
Jälkkärinä kotona oottaa yllätysyllätys OMENAPIIRAKKA :D


 -Iina-

6 kommenttia :

 1. Miksi oot dietillä? :)

  VastaaPoista
 2. Ootko jollain tietyllä dieetillä? Vinkkejä bloginkin puolelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No määpä väsäilen jonku postauksen jos teitä se kiinnostaa!:)

   Poista
 3. siis nyt on pakko kommentoida ekaa kertaa ikinä kenenkään blogiin!! googlettelin jotain ikean huonekaluja ja sieltä kuvahaun kautta päädyin jotenkin tänne blogiin.menin aivan haltioihin joten luin kaikki postaukset kerralla ja kello on nyt 4.04 kun sain urakkani päätökseen....... :D menit kyllä ehottomaksi lemppariblogiksi alta aikayksikön. :) mukavaa kun kirjotat nuin "rennolla" asenteella. :) naureskelin (valehtelematta) varmaan puoli tuntia itsekseni sitä kun laurin kanssa alatte siivoaan ja sää alat järjesteleen kynsilakkoja värijärkkään. :D pitää varmaan luoda itelle jokin blogger/bloglovin(?? mitä onkaan...) tili jotta voin alkaa seuraileen ihan kunnolla eikä tarvis käydä vähän väliä kurkkimassa uuden postauksen perään... :) mukavaa torstaita sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah!! Ei vitsi mikä aamun piristys!! <3 ja joo nauretaan aina itekki sille että miten on joka kerta mahollista tuo ko aletaan siivoomaan :D bloglovin on mielestäni helppo blogien seuraustyökalu, tykkään siitä enemmän kuin blogilistasta. Itse voin helposti seurata tämän bloggerin kautta koska mulla on oma blogi. Mutta jos mulla ei ois omaa blogia niin ihan oikiastikko helepointa ja mukavinta ois seurata facebookissa! Sielä kuitenkin tulee ilmotukset uusista postauksista ja saatan sinne kirjotella muutakin! Eli ehottomastk tykkäänään WISAPista siellä ja sitä kautta seurailemaan vähintään;) ihanaa saada kivaa palautetta! Mukavaa torstaita sullekin, tästä se lähtee! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...