lauantai 5. tammikuuta 2013

H&M TILAUS


Suuntasin H&M:n nettisivuille tekemään tilausta, kun sain postiluukusta alennuskoodin, jota käyttämällä toimituskuluja ei tarvitse maksaa. Mää kutsun tällaista tilaamista kotisovituskopiksi - sama tilata netistä tavaraa, josta ei tarvitse maksaa mitään jos päättää palauttaa kaikki. Toisaalta jos haluaa pitää jonkin tuotteen, ei ostaminen tule yhtään kalliimmaksi kuin itse liikkeestä ostaminenkaan tällaisten toimituskuluetuuksien avulla. Palautus on helppoa, eikä mitään ankeita kuitteja tarvi pitää tallessa. Tuotteita saa tarkastella rauhassa omassa kotona eikä tarvi ahdistua siitä talvisaikaisesta kaupungin ruuhkashoppailusta tai läkähtyä sovituskopeissa: "vaatteet päälle, vaatteet pois, vaatteet päälle, vaatteet pois". Kohta on tukkakin niin sähkönen että sillä vois melkein lentoon lähtä. 

En tiedä teistä, mutta itsellä on taipumus ostaa asukokonaisuuksia. Kun kiertelen kaupungilla ja ostan esim. jonkin kivan inkkarityylisen korun, seuraavassa kaupassa en osaa katsella oikeen mitään muuta tavaraa kun kaikkea missä on hapsuja ja sopis jotenkin siihen koruun. Se tulee mulla aivan tiedostamatta.  Sama pätee kun katselen jotain hienostunutta vaatetusta, rokki/festarihenkistä, baarikampetta, herkkää ja romanttista, värikästä jne. Yhdeltä kaupunkireissulta ostetut kamppeet vois vaikka kaikki lyödä seuraavana päivänä töihin tai kouluun päälle - vaatekappaleissa ei yleensä oo toisiinsa nähden mitään tyylillistä ristiriitaa.

Samanlailla oon huomannut ostelevani asukokonaisuuksia nettikaupoista. Jotenkin on innostunut jostain yhdestä tyylistä ja verkkosivuilla huomaa vaan kaikki sitä tyyliä edustavat vaatteet ja muu meneekin aivan ohi. Toisaalta jos ostelee esim. alennusmyynneistä, mukaan saattaa lähteä vaatekappaleita aivan eri planeetoilta. Monet meistä varmaan sovituskopissakin miettii, että "minkä farkkujen kanssa tää paita menis?" tai "mihin takkiin tää pipo sopis?" Joskus sitä sitten aattelee että no aivan sama, kyllä se jonku jutun kanssa mätsää, ja tadaa, meet kotiin ja tuntuu että se ei kertakaikkiaan mee yhtään minkään kanssa. "Vitsi, mulla pitäis olla ne kamelin väriset mokkakengät että tää sopis" tai "hitsi tää ois tosi siisti jos mulla oiskin musta tukka!". Sitä huomaa että se tuote ei välttämättä ookaan paras just itselle tai sen ostaminen vaatii jonkin toisen tuotteen ostamisen.

Sitten mulla saattaa käydä niin että jos ostan jonkun ihanan hatun niin en osaa katsoa sitten muista liikkeistä kun niitä hattuja. Innostuu siitä yhdestä kivasta hatusta niin paljon että haluaa toisenkin. Joskus ulkomaan reissulta tullessa saattaa olla että Iinan matkalaukussa on 5 paria kenkiä ja muutama hassu riepu :D

No nettikaupoista ostamisessa välttyy monilta näiltä vaikeuksilta. Samalla kun tilaa, voi rampata siinä omalla vaatekaapilla ja tsiigailla mitä sieltä jo löytyy. Eihän sitä kaupungilla ollessa edes muista kaikkia vaatteitaan. Sitten toisaalta myös se sovitusvaihe on helppo kun vaatteita voi mätsäillä ja sovittaa kotona ja sitä on jo henkisesti valmistautunu siihen, että todennäköisesti jotkin tuotteet lähtee palautukseen. Kaupungilla sen ostopäätöksen tekee jo siellä liikkeessä, eikä moni hoksaa edes mätsäillä niitä vaatteita sen enempää kotona. Ja varsinkin jos huomaa kotona että se vaate ei ookaan hyvä niin tympäsee lähtä palauttamaan sitä. 

Kaiken kaikkiaan siis nettikaupat on hyvä juttu ja osa ihmisistä vieläkin vieroksuu netistä tilaamista, mutta sitä ei kannata pelätä, kunhan ostaa luotettavilta sivuilta:) Lisäksi jos on vielä auto käytössä, niin se paketin hakeminenkin on kuin ruusuilla tanssimista.. kunhan Postissa ei oo jonoa.


Kaiken lässyttelyn jälkeen tässä ois ne Hennesiltä tilaamani tuotteet :D Harmi ettei löytynyt kuin yksi kiva tuote alennuksista!! 

HM tilaus

Kirjekuorilaukku 19,90 €
Pooloneule 29,95 € 15 €
Urheilutoppi 14,95 €
Hapsupusero 19,95€
Kengät 19,95 €
Kaulakoru 9,95 €

HM tilaus1
Laukku 19,95 €
Bikiniyläosa 12,95 €
Bikinalaosa 7,95 €
2 kpl rannerenkaita 6,95 €
Rannekoru 7,95 €
Kaulakoru 12,95 €
Kengät 14,95 €


Oon kyllä penkonut kaupungilla alekoreja ja -rekkejä nyt myös kiitettävästi, niistä myös postaus tulossa :)

-Iina-

Ps. Mikä talvi? Uuden vuoden jälkeenhän aletaan osteleen jo kesävaatteita eikö vaan? :DD
 Kaikille nyt tilaukseen ainakin sadat bikinit ja ballerinat! :D

4 kommenttia :

 1. Tuo hapsupaita on niin kiva! Itekkin mietin sen tilaamista, mutta täytyy sit lähempänä kesää ettiä jostain samantyylinen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nii on, mulla on tuollainen valkoinen jo, se on tosin Tokmannilta:)

   Poista
 2. Kiitos ku muistutit tuosta alesta! Se loppuu huomenna, joten pitää laittaa omakin tilaus menemään :)

  VastaaPoista
 3. Ihania juttuja oot löytänyt :) ite en oo oikeen ees uskaltanut avata h&m:n nettisivuja etten tilais mitään! Nuo mustat kenkulit missä on nuita strasseja tai niittejä (?) niin tilasin viime syksynä beigenä mutta ne oli minun jalkaan ihan huonon kokoiset :( Ne on aivan ihanat!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...