perjantai 25. tammikuuta 2013

UP NEXT, IT'S PINTEREST!


Putouksen Somelainen Mamu on vaikuttanut muhunkin niin merkittävästi, että oon nyt näköjään alkanut laajentaa tätä mun sosiaalisen median repertuaaria blogin lisäksi vähän joka suuntaan. Ensiksikin meillä on Facebook, toisena meillä on Instagram, ja kolmantena meillä onkin uusin tulokkaamme Pinterest! Vieläkö pitäisi laajentaa Tumblriin tai Twitteriin... huh, ehkä tämä riittää vähäksi aikaa :D

Olen huomannut että monet bloggaajat käyttävät Pinterestiä ikäänkuin blogin jatkeena. Itse mietin - mitä iloa on pitää netissä jonkinlaista kuvakansiota kuvista, jotka eivät ole välttämättä edes itse otettuja? Kuka niitä edes katsoo ja ketä varten niitä lisätään omiin kansioihin? Onko Pinterest samanlainen yhteisö kuin esimerkiksi Facebook? Viimeksi toissapäivänä sanoin Laurille että nyt saapi jo niin montaa eri kanavaa päivitellä ja postailla että siinä ei kohta oo enää mitään ideaa, että "en kyllä mitään Pinterestiä ainakaan laita!".No, eipä tietysti mennyt ku yks päivä kunnes piti jo perua edellisen päivän tokaisut kun mun kaveri Anni sai mut ihan ykskaks innostumaan Pinterestistä. Viiden minsan jälkeen mulla oli jo oma profiili. 

Mut ku miettii, niin tyhmäähän se on jos samoja kuvia postaa ensin Instagramiin, sitten vielä Facebookkiin ja lopuksi tekee vielä blogiin postauksen. Siksi olisikin hyvä, että jotenkin pystyisi nämä mediat toisistansa erottamaan erilaisilla funktioilla. No, WISAPin Facebook sivut ovat pääasiassa blogin seuraamista varten, mutta postailen myös sinne sellaisia spur-of-the-moment -tyyppisiä kuvia, joista ei välttämättä sais kunnon blogipostausta aikaiseksikaan. Instagram on.. no, Instagram, kyllä kaikki varmaan tietää. Kännykällä otetut kuvat todennäköisimmin siirtyy sinne julkaisuun. Ja sitten ois tää meidän uusin: Pinterest. Avataampa sitä vähän tähän.

pinterest

Pinterestin kaltaisia kuvamedioita on paljon tänä päivänä (esim Tumblr ja weheartit). Siinä käyttäjät lisäävät omille sivuillensa kuvia, jotka jollain lailla puhuttelevat itseä: miellyttävät, naurattavat, ihastuttavat tai jopa vihastuttavat. Näitä kuvakansioita voi tehdä muita "katselijoita" eli yleisöä varten tai ihan omaksi ilokseen. Muiden kuvista voi myös tykätä ja käyttäjiä voi seurata samanlailla kuin Instagramissa. Ensinnäkin tajusin, että Pinterest on minulle kuin oma tietokoneen kovalevyn kuvatiedostokansioni, mutta PALJON järjestelmällisemmässä, näyttävämmässä ja houkuttelevammassa ulkoasussa. Kerään jatkuvasti netistä inspiraatiota esimerkiksi sisustukseen, pukeutumiseen, meikkiin ja hiuksiin ja Pinterest on mahtava yhteisö tuoda nuo inspiraatiot muille julki. Toisaalta sitä kautta on myös PALJON helpompi etsiä itseä kiinnostavia ja inspiroivia kuvia kuin esimerkiksi Googlen kuvahaulla :D. Kuvien alkuperäiset lähteet on myös löydettävissä helposti ja näin vältetään tekijänoikeusselkkaukset. Yhdenlainen inspiraatioluola, kertakaikkiaan, kun osaa oikeilla hakusanoilla etsiä !:)

Oma Pinterestini koostuu tällä hetkellä mm. seuraavista aihepiireistä. Toki täydennystä on luvassa jatkuvasti.

Kollaasit13Kollaasit12PINTERESPINTERES1

Kääk!! Oon ihan innoissani! Kaikki nyt vaan seurailemaan mikä inspiraatioamppari muhun iskee seuraavana!

Ja siihen tarkoitukseen olen mahtavasti koodaillut teille oikeaan sivubanneriin Instagram-sovelluksen alle Pinterest-sovelluksen, jota kautta näette neljä viimeksi lisättyä kuvaa ja kuvia klikkaamalla pääsee katsomaan kaikkia Pinterest-albumejani. 

Well it sure ain't Pradan Pinterst sivuille tästä


-Iina-

5 kommenttia :

 1. Minäkin tein varmaan pari viikkoa sitten profiilin tuonne Pinterestiin, mutta en ole vielä kerennyt sitä päivittelemään heh. :D

  VastaaPoista
 2. Sulle on haaste mun blogissa! :--)

  http://veerajennianniina.blogspot.fi/2013/01/mun-ensimmainen-haaste_27.html

  VastaaPoista
 3. Ois kiva jos kertoisit vähän sun opiskeluista ja markkinoinnista näin opiskelijan näkökulmasta:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä yritän jossain vaiheessa kertoa niistäkin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...